Avbyter min vistelse här

Att befinna sig på så långt hemifrån när man får det värsta beskedet hemifrån som man bara inte kan ta in.


Jag och många andra, har förlorat den finaste människa. Världens bästa faster. Jag finner inga ord just nu och vet inte vad jag ska skriva... men jag kommer att avbryta mitt jobb här nere och landar i Sverige nu på måndag. Jag behöver vara hemma nu. 


Vätskebrist

Dagen blev kanske inte riktigt som jag tänkt mig. Kände redan igår att jag kanske hade druckit för lite i värmen. Och imorse när jag vaknade kände jag migen otroligt seg. Tog ett tag att komma ur sängen.  Sen kom illamåendet som ett brev på posten. Hej vätskebrist. Så istället för att börja jobba kl 15 låg jag inne på rummet och hävde i mig vatten och vätskeersättning.  Klockan 18 gick jag ut från rummet och åt en ordentlig middag. Och nu mår jag helt ok och har arbetat sen middagen. Det kom en ordentlig skur så det är rätt så svalt och skönt nu med, vilket känns väldigt skönt.  


Men hur fint väder det än blir imorgon blir det ingen strand för mig innan jobbet. Kör på vätskeersättning även imorgon och en tur till Tesco med Sara och Linda. 

Från Panwa till barnhemmet

Nu har jag spenderat några dagar här i Panwa. Haft det jätteskönt. Slappande vid poolen och på stranden. Sol i massor. Nightmarket i förrgår med Sara och hennes pappa. Blev en del fynd.  


Men om ca 1.5 timma kommer taxin och hämtar upp mig. Då åker jag tillbaka till alla gullungar på barnhemmet.  Idag jobbar jag 15-23. Barnen är i skolan när jag börjar. Bara de två minsta hemma som går i typ förskoleklass som hunnit komma hem.  Men strax efter 15.30 väller det in barn. Då är det läxläsning som gäller för allesammans. Vi är med och hjälper till så gott det går. Därefter ska alla stryka sina skoluniformer inför morgondagen. Då har vi en lång checklista så vi prickar av en efter en.  Sedan är det matdags. Och därefter lek tills det är dags att göra sig redo för sängen kl 21. Vid 22 brukar det vara tyst på barnhemmet.  

Nu däremot ska jag börja packa ihop mig här på hotellet.  Ta en kopp kaffe med. 

Dags att lämna denna frukostutsikt. 

Tacksamhet

Jag kan inte låta bli att känna en sån glädje av att jag faktiskt fått möjligheten att åka tillbaka till barnhemmet en andra gång. Att få möta dessa underbara barn som såklart haft en tuff start i livet, men som nu har hela livet framför sig. Att få se dem växa upp och utvecklas. Killarna som var småkillar för tre år sedan är idag stora grabbar med ett stort hjärta. En sån sak som att de lämnade över fotbollsplanen härom kvällen till småttingarna och satte sig vid sidan om med oss och hejjade på dem fick mitt hjärta att svämma över av kärlek. 


Det kan hända att jag bara är en volontär som kommer och går för dessa barn. Men en sak är säker. De har i alla fall en stor plats i mitt hjärta. Och jag hoppas att jag kommer kunna göra mycket för dem genom åren som kommer. Men sen tror jag faktiskt att det betyder något för dem med när volontärer väljer att komma tillbaka. 

Vill ni, samt har möjligheten kan jag bara råda er till att söka er hit som volontär. Att få spendera dagarna med dessa barn som är som vilka barn som helst (kanske lite starkare av det de gått igenom). De tjatar och busar. De bråkar. Och de vet hur de ska göra för att få som de vill... man lägger huvudet på sned och ler som bara dem kan. Då får man kämpa emot ibland för att stå fast vid sitt beslut. 

Ja det känns lite som att komma hem när jag är med barnen. Känns lite som en andra familj. 

Vill ni så tycker jag även att ni ska bli månadsgivare. Det behövs. Jag skäms nästan för att säga det men jag har inte blivit det än. Datorn krånglade när jag skulle bli det. Men det är det första jag ska ta tag i hemma i sverige. Däremot skänker jag pengar då och då. Men... vill ni stötta barnhemmet genom att bli månadsgivare så gå in på www.happychild.se. Ni kan även följa Barnhem Muang Mai på facebook. 

Underbar utsikt.

Strax innan 07 ringde klockan imorse. Då var det bara att bege sig upp för att jobba.  Småtjejerna var redan uppe och redo för en ny dag. Så de fick sitta och bygga lite med lego medan jag gjorde morgonsysslorna. 


Dagen flöt på bra även om jag var aningens trött.  Hade nattvakten igår och sedan fastnade jag framför serien "Skam". Ja jag lär också bli fast för den. Men fick lite sömn inatt i alla fall. Och även om jag inte var jättesugen på att höra ett av barnen spela trummor på skrivbordet där jag satt 7.30 så var det bara att bita ihop. Inte deras fel att jag inte sovit ordenrligt.  

Efter jobbet blev jag upphämtad av taxin och körd till hotellet jag är på nu, nere i Panwa.  Gjorde ju ett bra kap. Riktigt lyxigt hotell för endast 900 SEK för 3 nätter. Hotellet ligger mitt på stranden.  Finns inget mer än hotelk runt om typ.  Men det gör inte så mycket.  För jag ska verkligen bara slappa. Förutom imorgon kväll.  Då åker jag till Phuket Town för nattmarknaden och möter upp Sara och hennes pappa som är på besök. Kul!

Ikväll har jag ätit min dyraste middag hittils. Den gick på typ 200 SEK och innehöll världens godaste rätt. Och 2 glas vin. Så man ska inte klaga.  Detta är ett finare hotell och knappt några matmöjligheter runt omkring så klart de kan ta lite mer.  Och jag kunde inte stå emot vinet när jag satt och blickade ut över havet. Sen när jag inte är på barnhemmet ser jag det som lite semester med. Så något glas vin till maten måste man få unna sig. Snart hemma i vardagen igen. Min utsikt från rummet är inte att leka med heller. 

Nu ska jag fortsätta kolla på "Skam" tänkte jag.  

Mulet och grått

Herregud. Klockan är 10 och jag ligger fortfarande i sängen. Hade ju ställt in mig på en förmiddag på stranden innan jobb. Men... när jag vaknade så regnade det. Har nog slutat nu, men inget strandväder. Så jag gick upp och fixade frukost och kaffe och kröp ner under täcket igen och kollade serier på plattan.  Och längre än så har jag inte kommit. Tror det får bli något avsnitt till. Sedan slänga i en maskin tvätt. Funderar på om jag kanske ska åka ner till Tesco för lunch innan jobbet sen. 


Fredag idag.  Barnens sista dag i skolan för denna veckan. Så ikväll får de vara uppe lite längre. Jag går in och tar Saras lektion idag med så idag blir det jobb 14.30-23 plus nattvakten på det. Imorgon börjar jag 7. Då är det städdag för barnen. Vilket inte alltid är så poppis!

Dags för jobb igen!

Idag var det dags att åka tillbaka till barnhemmet igen efter att ha spenderat några nätter i Kamala.  


Så klockan 13 ungefär var jag tillbaka. Skulle egentligen ha börjat kl 15, men Sara mår inget vidare alls så jag började lite tidigare och tog hennes lektion. Gör samma sak imorgon. Idag hade jag lektion med 8 åringarna på Wat Muang Mai-skolan. Där går de flesta av våra barn. 

Idag har det varit fruktansvärt varmt och fuktigt. Spelar liksom ingen roll hur mycket man duschar. Man känner sig liksom aldrig fräsch.  Känner att det sista jag vill i denna värmen är att bli sjuk. Men ett barn spydde rätt rejält ikväll så jag hoppas verkligen inte det är magsjuka som satt igång. 


Imorgon tänkte jag gå upp i någorlunda tid så att jag hinner spendera några timmar på stranden innan jobbet kallar. 

Besök hos polisen

Då var denna arbetsperioden på 5 dagar över.  Och jag har så svårt att förstå att det är 3 år sedan jag var här sist. Känns verkligen lite som att komma hem. Så härligt att höra barnen ropa ens namn: Jenniiii,  när de vill något. Jag trivs faktiskt så bra på barnhemmet att det faktiskt eventuellt blir en sväng till sommaren igen. 


Igår jobbade jag delade turen. Så när jag hade fått upp alla barn och åkt med och lämnat de på skolan var det bara att åka hem och slänga i sig frukost. Sedan väntade en dubbellektion på en av skolorna. Efter det slutade jag första passet så passade på att ta en sväng till Tesco. Dels för lunch och kaffe som jag inte hann dricka på morgonen. 

På väg ner till Tesco blev jag stoppad i poliskontroll. Första gången jag blir det här. Vet ju att de ibland bara kollar oss västerlänningar. Tänkte att det inte blir några problem då jag även har ett internationellt körkort som ska gälla. Men det blev det, för herr polis tyckte inte alls att det gällde. Tror de har sina egna regler ibland. Så det var bara att bege sig till polisstationen och betala böter. 500 bath så strax över 100 SEK. Ingen större fara skedd alltså. Och nu har man fått testa på det med då. 

Efter andra passet igår så slutade jag klockan var 18 och blev upplockad av taxin som körde mig till Kamala. Samma hotell som sist. Skönt att vakna upp här idag med hotellfrukost. Ledig idag alltså och börjar 15 imorgon. Så åker tillbaka till barnhemmet imorgon.  

Hade tänkt att få några soltimmar idag. Tyvärr molnigt och blåsigt. Men det ska nog gå och bädda ner sig i solstolen med en bok ändå. 

Några bilder från promenaden med barnhemmet häromdagen. 

Soi dog fonduation

Idag har jag besökt Soi Dog här på Phuket.  Ett räddningscenter för hundar och katter. Ville göra det redan senast jag var här. Men då blev det aldrig av. Så idag var det dags. 9.30 var jag på plats för en guidad tur. Vilket ställe. Stort och seriöst. 


Efter rundturen får man gå fritt. Och det är helt okej att gå in hos hundarna. Inte i alla inhägnader pga varför hundarna är där. En del är arga andra väldigt blyga. Men många är väldigt glada och keliga. Stannade kvar en liten stund hos valparna.  
Denna gången fick telefonen stanna ute. Fick nämligen höra att de tar allt de kommer åt haha. Men nästa gång får den följa med in för massa foton. Tänk er att öppna grinden och sisådär 20 små valpar möter dig. Alla skulle gosa och busa. Man ska inte ha på sig kläder man är rädda om. Ett tag hade jag två småttingar hängandes i mina shorts samtidigt. 

Nästa gång jag kommer behöver jag inte gå rundturen utan kan gå direkt in till hundarna. Ev hjälpa till lite om det finns något som passar just för stunden.  Men jag kommer definitivt åka tillbaka dit innan jag åker hem. 

After beach

Såhär ser min after work ut i Thailand. Åkte ner direkt när jag slutade och ligger under en parasoll och bara njuter.  Efter att ha jobbat i stekande sol hela dagen på barnhemmet orkar jag inte pressa i solen. Dricker en mumsig vattenmelon-Shake.  Här ska jag ligga ett par timmar och bara njuta av att vara. Läsa en bok. Sen när det börjar bli dags kör jag en middag på någon av restaurangerna här på stranden innan jag kör upp till barnhemmet igen. 


Helt ärligt trodde jag att barnen skulle sova länge idag efter gårdagen. Men så fel jag hade. När jag började jobba klockan 7 var småtjejerna redan vakna och redo att leka igång dagen.  Och allt eftersom vaknade fler och fler.  

Söndag innebär städdag vilket inte alltid är så poppis. Men idag krävdes det inte mycket tjat på dem innan de drog igång. Det var skönt. Sedan har det spelats både memory och Uno. 

Idag kom även Sussi och Hans tillbaka efter några dagars ledigt då de varit och hälsat på några vänner. De besökte de drabbade områdena efter översvämningarna och ja, det var tydligen förfärligt. Värre än man kanske trott. Sussi jämförde det med hur det såg ut efter tsunamin här så man kan bara tänka sig.  Usch. 

Childrens day

Vilken dag!! Childrens day firas idag i Thailand. 7.30 var alla redo för avfärd. Lastade in oss i 2 större bilar. 28 barn och 7 vuxna. Men... detta är Thailand och här sitter man lite hur som. 


Tillslut kom vi fram till dit vi skulle. Det var huuur mycket folk som helst. Gratis mat och dryck, lekar med mera för barnen. Efter några timmar där hoppade vi in i bilarna igen. Svettiga och trötta av värmen. Iväg till en skola som skulle ha firande. Men vi var för tidiga. Skulle börja 13 och nu var klockan typ 12. Så vi åkte vidare till Layan-beach där vi intog medhavd lunch (eller iaf vi som inte ätit oss mätta sedan tidigare). När vi var klara här hade värmen tagit över för både mig och Sara. Jag hävde i mig vätska för jag vill inte åka på vätskebrist som jag gjort förr. Men när det blir  riktigt varmt blir man också väldigt trött och mina ögon gick i kors. Men... in i bilarna och iväg för firandet i skolan. Framme vid 13.30. Nä men då börjar det inte förrän 16. Vid 15.45 gav gänget upp och vi åkte hem. En av pojkarna har sovit sen dess. Nu är klockan 20.20. Och det är väldigt lugnt på barnhemmet då de är så trötta. 

Jag slutade 19. Satt kvar ute med Linda lite. Nu väntar jag på att min maskin tvätt ska bli klar. Sedan blir det serier på plattan. Börjar jobba 7 imorgon. Lär dröja innan barnen vaknar. Lär bara vara jag och hundarna. 

Bad och bus

Vilken härlig dag på barnhemmet. Kom hit vid 14-tiden och då åkte vi raka vägen ner till Nai Yang för att bada med barnen. Det behövdes då det varit 32 grader idag. 

Sedan har det varit full lek hela kvällen. Idag var tanken att de skulle i säng klockan 21 för imorgon ska de upp 06.00 eftersom det är Childrens day. Vi ska till något hotell för massa lekar.... tror vi. 7.30 åker vi från barnhemmet. Jag jobbar 11-19 men åker med på morgonen. Kul när det händer något annorlunda. 


Men nu är klockan 23.20 och de sista barnen har somnat. Ikväll var det inte lätt att lägga dem. Men de har lovat att vara pigga imorgon när Sara väcker dem. Vi får väl se... haha. Nu ska i alla fall jag med sova. God natt från Thailand. 

Sista heldagen i Kamala

Vaknade upp till ett soligt Kamala idag med. Så skönt. Åkte iväg och åt frukost sedan spenderades hela förmiddagen vid poolen igen. Jag har verkligen fastnat i min bok just nu, "Hypnotisören". Tillslut fick jag slita mig för jag kände att det började bli dags för lunch. Tog en promenad. Hittade ett par goa "Thaibyxor" i en butik på vägen. En liten tjuvtitt får ni här: 

De blir sköna att jobba i på barnhemmet. 


Sedan vandrade jag vidare till Pim's place som ligger här i närheten. Kollade på TripAdvisor och alla hyllade detta ställe. Sprang på en svensk ägare till stället som var lagom bakfull. Han hade tydligen haft gäster i baren till klockan 6 imorse. Men... vilken mat. Bäställde pasta bolognese eftersom jag bara ville ha lite enkel lunch. Det kan ha varit den bästa köttfärsåsen jag ätit!! 

Sedan gick jag tillbaka till poolen några timmar. Inser att det får bli lugnt i solen några dagar nu så det röda får lägga sig. 

Hörde personalen prata om en stor spindel, någon av de visade att den var lika stor som en handflata. Vart den fanns vet jag inte. Och jag frågar nog inte heller. Ser jag den lär de få veta det, haha. 

Nu sitter jag på uteplatsen och gottar mig. Sista kvällen i Kamala. Imorgon åker jag till barnhemmet. Då är det jobb 15- 23 plus nattvakt. Nu saknar man allt barnen. 

Sol sol sol

Vilken dag det blev. Strålande sol. Spenderade typ 6 timmar vid poolen, med paus för kaffe och kaka på ett kafé här i närheten. Så skönt.  Har dock lyckats bränna mig liiite med tror det lägger sig över natten. Nu hoppas vi på en lika bra dag imorgon. Sedan bär det av hem till ungarna igen som man saknar när man är på vift. 


De var så söta igår när jag skulle åka iväg. De undrade om jag redan skulle till Sverige.  Och det värmer så i hjärtat när man faktiskt ser att man betyder något för barnen. Tror det är viktigt för dem att det återkommer volontärer. Att de ser att de faktiskt betyder något för oss med. För det gör dem. Men... däremot TROR jag inte jag kommer ha lika svårt för att lämna denna gången.  Första gången visste jag ju faktiskt inte om jag skulle få se dem igen.  Nu vet jag ju att det kommer jag.  Men vet bara inte när. Eventuellt redan till sommaren.  

Nu däremot är klockan halv 9. Varit iväg och ätit middag och fått världens kramp i magen. Hoppas det snart släpper så det inte är maten man åt. 

Gjorde nog succé här i Kamala med på vägen hem. Finns väääldigt mycket katter här. Endast sett någon enstaka hund. Och nu när jag gick hem låg världens sötaste kattunge och sökte kontakt. Tänkte ett tag att jag inte kunde med att sätta mig och fota den bland allt folk.  Men sen tänkte jag att va fan, den var ju underbart söt. Så jag ner på marken med mobilen i högsta hugg. Samtidigt som en kackerlacka springer precis över min fot i stort sett. Jag hördes nog ända hem till Sverige.  Och nej, det blev inget kort på katten.  

Godmorgon från Kamala

Vaknade upp till ett soligt Kamala. Sååå skönt. Åkte bort och åt frukost. Hotellet som jag bor på har ingen restaurang, däremot har de sin frukost på ett jättemysigt ställe 3 min ifrån med bil som de både kör dig till och hämtar en ifrån. 


Kan verkligen inte klaga på frukostens placering. Nu däremot har jag placerat mig vid poolen.  

Här tänker jag ligga ett bra tag. 


Annars kan jag bara konstatera att allt känns så himla bra med att vara tillbaka på barnhemmet efter 3 år. Lite nya rutiner som man så sakta börjar komma in i. Men annars är allt som vanligt. Förutom att "mina" gamla barn är 3 år äldre och att jag har ett gäng nya barn att lära mig namn på och lära känna. Men har ju faktiskt bara jobbat 3 dagar. Nästa period jag startar på fredag är 5 dagar så efter det sitter det nog förhoppningsvis. 

Har arbetat morgonpasset två dagar. Precis som sist gång så tycker jag nog att det är det mysigaste passet. Att de dessa trötta mysiga barn vakna till liv redo för en dag i skolan.  De hoppar i sina fina skoluniformer.  Och det råder ett lugn över barnhemmet.  MEN... däremot är det lika skönt när de kommer hem på eftermiddagen och det där lugnet är ett minne blott. 

Taxi är nog inte min grej...

Då var det ju det här med taxi... på nyår fick jag ju vara utan. Men som tur var så körde ju snälla Pann (barnhemmets chaffis) hem mig till hotellet.  Idag hade jag bokat taxi till Kamala.  18.10 skulle den vara på plats. Kom den? Neej.  Dr stod jag. Men alltså, folket här i Thailand är ju så underbara.  Så Miaaw (kokerska på barnhemmet), hennes man körde mig. Hur snällt var inte det? 1 timma lade han på mig ikväll så jag skulle komma säkert till hotellet.  Och ja, självklart fick han pengar... Mot sin vilja. Men tillslut gick han med på det och skulle ge dem till hans tvillingsöner.  Fine for me. Så nu är jag i alla fall i Kamala. Här ska jag vara till på fredag. Jättemysigt och lugnt hotell. 16 rum totalt. Har bara sett området i mörker, men då såg det fint ut. 


Gav mig ut för att få äta lite mat. Det slog mig att det var folk precis överallt.  Trodde detta var jättelugnt. Men ska utforska mer imorgon.  Nu däremot ska jag bädda ner mig i sängen och kolla på ett avsnitt av "Marcella". En serie från Netflix. Började kolla igår och känner mig fast. 

Förresten, jag skulle nog kunna leva på annanas om jag inte fick så ont i munnen efter några bitar.  Detta kom in efter middagen idag. Mumsigt. 

Moppen

Skriv inläggstext 

Här ser ni min följeslagare de kommande veckorna. Vi ska nog trivas ihop. 


Jobbar delad tur idag. Började klockan 6.00. Då var det att få upp alla barnen. Många trötta och sega barn på måndag morgon. Men tillslut kunde vi ge oss iväg till skolan.  För att alla ska få plats åker vi i två vändor och släpper av dem. Var totalt ösregn hela morgonen.  Så mina byxor kunde jag typ vrida ur. 

När jag kom tillbaka från att ha släppt av de på skolan åt jag lite frukost för att sedan städa på området.  Hann även planera lite lektioner jag ska ha imorgon. 

Gick av 10.30 och då åkte jag med Anki ner till Nai yang för lite lunch och hämta min moppe. 

Nu är klockan 14 och jag ska strax bege mig till ena skolan med Linda. Vi har varsin lektion. Sen är det läxläsning på barnhemmet och sedan slutar jag kl 18. Så efter middagen tänker jag ta en ordentlig dusch (andra för idag, sjukt fuktigt). Sen blir det nog film.  Sov 3 timmar i natt.  Suck.  

Tillbaka på barnhemmet

Då är jag installerad och tillbaka på barnhemmet.  Checkade ut från hotellet vid 9 imorse och tog en taxi hit. 


Helt ärligt,  så är det underbart att vara tillbaka. Jobbade 11- 19 men nu är klockan 21 och jag har precis gått in på rummet.  Så jag njuter verkligen av att vara tillbaka.  Just nu ligger jag och lyssnar på Thailändsk musik som de spelar i rummet bredvid. 

Det har fortsatt att regna hej vilt idag.  Men nu är det faktiskt uppehåll. Skulle hämtat moppen idag men det skjuter vi på.  Förhoppningsvis imorgon. 

Imorgon ringer klockan tidigt. 6.00 börjar jag arbeta. Då ska alla barnen upp till skolan. Så imorgon är det 6-10.30. Sedan är tanken att försöka hämta moppe. Och sedan jobbar jag 14.30-18. Härlig dag. Har min första lektion på en av skolorna imorgon med. Minns att jag var så nervös förra gången för att ha lektioner. Visade sig att det såklart var jätteroligt. Men denna gången tror jag att jag kommer vara ännu säkrare på det, just för att det faktiskt är mitt jobb till vardags. 


Nu däremot blir det film och sova så jag orkar upp imorgon bitti. 

Dripp Dropp Dripp dropp

Regnet fortsätter att fullkomligt ösa ner. Jag tog sovmorgon och var inte nere och åt frukost förrän 9.30. Ingen idé att stressa med något när det är sådant här väder. Planerna idag är inte så många.  Ett tag tänkte jag att jag kanske skulle ta en taxi till Phuket town då det är Night Market där ikväll.  Visserligen är stora delar under tak. Men med tak menas pressening och njae, med detta vädret innebär det nog att jag är sjöblöt innan jag ens kommit in i taxin. Så just nu har jag placerat mig på uteplatsen med en bok och en cola. Har helt fastnat i Kepplers "Hypnotisören". 

Igår sa väderleksrapporten att det skulle regna 220 mm typ. Idag är det nere på 60 mm "bara". Så det ser ut att bli en väldigt lugn dag innan jag åker till barnhemmet imorgon. Tänker boka taxi så att jag lämnar hotellet vid 9.00 imorgon. Nu däremot ska jag återgå till boken. 

En skön dag vid poolen

Vaknade inatt av att det ösregnade. Var inställd på att det skulle bli ännu en dag med kasst väder. Men imorse sken solen. Så jag drog mig upp ur sängen och gick ner till frukosten. En alldeles lagom frukostbuffé. Sedan var det raka vägen till poolen och där har jag spenderat dagen. Tog bara en paus för lite lunch. 

Tänk alla gånger jag varit i Thailand och inte testat denna rätt. Så gott. 


Hamnade bredvid ett svenskt par vid poolen och jag satt och pratade lite med dem. Deras första gång i Thailand så jag tipsade om så mycket jag kunde komma på. Efter en veckas egensemester var det gott att vara lite social. Men imorgon är det sista lediga dagen innan barnhemmet kallar. 

Just nu sitter jag ute på uteplatsen utanför rummet och lyssnar på alla djurläten runt om. Mest fåglar, men tror faktiskt att jag nyss hörde en apa med. Sitter med en kall Singha och njuter av kvällens svala värme. Många av er reagerade kanske på att jag dricker öl. Japp, det gör jag faktiskt. Smakade på Malins öl när vi var i Lidköping för några veckor sen och tyckte den var ok. Och nu när det stod en i min minibar på rummet som är fri tänkte jag att jag testar. Och faktiskt, vid 31 års ålder (snart i alla fall) tycker jag för första gången en öl är god. Har man semester så har man. 

Alltså, jag vet inte hur många gånger jag har skrattat åt mig själv när jag gått igenom min packning här. Jag menar...vem tar med sig tre bodylotion för 5.5 vecka? Jo jag!  Otroligt.  Men måste tipsa om denna after-sun-lotion. 

Vet faktiskt inte om den finns att köpa i Sverige.  Jag har fått den i Glossybox. 


Nu ska jag strax gå ner till restaurangen och äta lite mat. Man äter väldigt mycket här. Sen ska jag kolla första avsnittet av "Skam". Alla fastnar ju för den serien så känns som om det kan bli fler avsnitt ikväll. 

Nytt hotell igen

Japp, nu är jag på det nya hotellet. Stoppet på min semester innan jag börjar på barnhemmet. Även det hotellet jag haft mest förväntningar på. Ligger uppe på en stor kulle/berg. Det enda som finns runt om är skog och berg. 24 rum. Så tyst och lugnt. Helt otroligt. Stod i välkomstbrevet att djuren som man stöter på här är inte farliga. Men att man ska undvika att mata aporna. Ooookej.  Än har jag inte sett någon apa. Men tänker att man inte borde skriva det om det inte händer titt som tätt att de dyker upp.  Och ja, de bor väl såklart i skogen runt om. 


Nu ska jag bara njuta dessa sista dagar. Ladda batterierna så jag är redo för att jobba på söndag med allt vad det innebär. Gissar på massa bus. 

Tur jag inte backpackar.

Har kommit fram till det att det är väldigt tur att jag aldrig kommit på idéen att backpacka.  Jag kan inte resa med enkelt bagage. Det går liksom inte.  När jag kommer till hotellet packar jag upp och ställer upp alla hygienartiklar vid handfatet. Och ja,  jag är beroende av sånt tror jag.  Så bara det tar upp halva packningen... typ. 


Nu har jag packat ihop mig och är alldeles strax redo att checka ut från detta hotell i Chalong.  

Ja ni ser ju själva vad jag släpar runt på:) om 2 timmar hämtar taxin mig och kör mig till hotellet uppe på berget i Witchin  (osäker på stavning). Där ska jag tillbringa mina tre sista nätter innan jag flyttar in på barnhemmet. Vilket jag längtar till såklart. Däremot har jag lovat mig själv att ta vara på min lediga tid mer än sist gång.  Att jag verkligen ska passa på att ta hand om mig själv ordentligt. Därför bokade jag visst boende i Kamala förut. Så där kommer jag bo 10- 13 januari.  Men...Då får den stora resväskan stanna kvar på barnhemmet. 



Hur man beter sig på hotell.

Nere vid frukosten idag satt jag och funderade på hur en del människor beter sig på hotell bland annat. Min egen uppfattning om Thailändare är att de är otroligt trevliga. Jag har aldrig träffat så här trevligt folk och det kände jag redan första gången jag kom hit. Ibland kan jag nästan känna att de blir för tillmötesgående när de nästan ber om ursäkt när de kommer och serverar maten och jag sitter och kollar på te.x min mobil. 


För mig är det så självklart att bemöta dem med stor respekt som tar emot oss och servar oss. Att ge dem ett leende, ett tack. Men så finns det de som går och beställer stekt ägg vid frukosten borta vid kocken, står inte och väntar utan räknar med att kocken kommer ut med ägget, vilket han gör. De kollar knappt upp på honom när han serverar dem. De ler inte, de tackar inte. Jag beställde själv ett stekt ägg till frukosten.  Stod kvar och väntade den ynka minuten det tog, tackade och tog min tallrik för att gå tillbaka och han kunde fortsätta steka ägg och göra omelett till alla som vill ha.  

Eller killen som står och tar emot en vid frukosten för att skriva upp rumsnumret.  Han ler alltid. Det minsta jag kan göra är att le tillbaka. Säga mitt rumsnummer.  Men imorse insåg jag hur många som enbart går förbi honom utan att säga hej eller någonting, utan istället bara slänger upp nyckeln med rumsnumret i ansiktet på honom. Näää så gör man inte. 

Har så svårt att förstå hur man kan bete sig så. Fast å andra sidan kanske det inte är till de människorna som thailändarna stannar och småpratar med. I förrgår när jag var nere och åt middag i restaurangen kom frukostmannen fram och vi pratade säkert i 15 minuter om hur olika liven i Sverige och Thailand kan vara.  Jag älskar att höra på deras historier. 

Men... Nu ska jag inte klaga mer på detta. Det blåser en hel del idag.  Men jag trotsade detta och ligger vid poolen ändå. Varmt är det. En bra bok (men hemsk) som sällskap: "Medan han lever" av Elaine Eksvärd och härlig utsikt så kan jag definitivt spendera förmiddagen här. 

En sväng till Patong...

Idag äntligen fick jag solat lite. Men det varade inte sådär jättelänge.  Mest moln hela tiden. Men rätt behagligt att ligga där och läsa bok och lyssna på poddar. Tillslut gav jag i alla fall upp. 


Bestämde mig för att ta en sväng till Patong och köpcentret Jungcylon. Kan helt ärligt säga att jag inte kände igen mig.  Och då är det bara 2 år sedan jag var där.  Det var totalt ombyggt och mycket större än sist. Folk precis överallt. Kände rätt snabbt att jag inte skulle bli långvarig.  Gick på jakt efter nya converse-skor till mig och mamma. Lyckades även hitta en ny kabinväska då min gav upp i Frankfurt på nervägen.  En blå fin blev det. Blev middag på mitt favoritställe: Wine connection. Körde lasagne idag. Gott. Sen kan jag nästan säga ärligt att jag sprang till taxin. Längtade bara hem till min lilla resort här. Jag som fick för mig att eventuellt boka ett boende i Patong på en av mina ledigheter.  Den tanken är borta. 2.5 timma räckte gott och väl.  


Nu har jag landat på hotellet och tänker bara ta det lugnt resten av kvällen. Inte så många dagar kvar av semestern här nu innan jag börjar på barnhemmet. Söndag klockan 11 börjar jag.  Men här har man då ingen jobbångest.  Det var ju därför jag åkte hit. Min lilla semester innan var ju bara en bonus. 

Aochalong villa resort & spa

Idag checkade jag alltså ut från hotellet i nai Yang. Blev upphämtad av min bokade taxi och åkte mot det nya hotellet. Men ja, chaffisen hade ingen koll alls på vart detta låg. Men som alltid här så löser man det på ett eller annat sätt. Och fram kom jag. Åkte in på en väldigt avskild och enslig väg med lösa bufflar runt omkring. För att komma ut till civilisationen skulle jag alltså vara tvungen att gå någon kilometer med bufflar, tänkte jag.  


Väl framme möttes jag av en underbar liten resort. När jag läst omdömen om detta hotellet innan har flera nämnt managern Steve som skulle vara helt fantastisk. Och det var han.  En som gör allt för sina gäster. Rummet var inte klart så jag gick och satte mig för att äta lunch med underbar utsikt. Rätt som det var ringde Steve till restaurangen och berättade att jag kunde komma för att checka in. Service!

Sen var det bara att installera sig på rummet. Såg fram emot en eftermiddag vid poolen. Fortfarande lika blek som när jag åkte. Men när jag kom ut var det regn så det stod härliga till.  

Men förutom regnet har jag det riktigt gott. Precis ätit lite god mat med ett glas vin till. När jag satt där i godan ro kom det helt plötsligt en padda krälandes förbi på sin kvällspromenad. Detta är Thailand... hemma hade restaurangen fått stänga om den invaderades av paddor. Men här sitter vi kvar och äter. 


Imorgon hoppas jag på sol så jag kan ligga vid poolen hela förmiddagen. Sedan funderar jag faktiskt på att åka till Patong framåt eftermiddagen.  

Vin vid solnedgången

Så här mycket uppdateringar får ni inte sen när jag börjar jobba. Just nu har jag all tid i världen när jag är ledig. 


Ikväll tänkte jag äta på en restaurang på stranden.  Hamnade hos "phens" som.hade riktigt god mat sist jag var här. När jag blev visad till ett bord tyckte jag att kvinnan vid bordet bredvid kändes bekant så var tvungen att kika en gång till. Visade sig att det var Anki som är volontär på barnhemmet och som jag träffade igår. Blev både middagssällskap och vinsällskap.  Trevligt! På vägen tillbaka blev det Nutellapannkaka... avis Malin? Idag fick jag även testa på thai kunskaperna jag fick på thai kursen när jag gick hem. Några killar i 15års ålders gick bredvid och hälsade och flamsade sig. Jag hälsade... Och frågade hur det var med dem. Då blev de tysta .;) 

Nu är jag tillbaka på rummet. Tänker skölja av mig lite snabbt igen och sedan bädda ner mig och kolla på film. 

Bokat taxi till nya hotellet imorgon
 Samma taxi-killar som körde när Mamma och Malin var och hälsade på mig sist.  Blir nog bra. Har även bokat moppe  som jag ska hämta nästa söndag.  Blir bra det med. 

Jag kan inte riktigt förklara, men jag älskar detta land och ställe. Man kan tycka att det finns mycket turister på Phuket.  Men när man som jag kommer sakna så nära lokalbefolkningen med så tror jag man ser det på ett annat sätt.  Och tanken att åka tillbaka några veckor när jag har 8-9 veckors sommarlov bara växer. Kanske får bli så ;) jag mår så himla bra här. Går liksom inte att beskriva.

Soi dog

Jag hoppas på att hinna med lite av varje denna gång jag är i Phuket. Men något jag tänker se till att göra, som jag redan hade tänkt att göra sist gång men gjorde det aldrig, är att besöka Soi Dog. Här i Thailand finns många gatuhundar. Bara idag har jag tappat räkningen på hur många jag sett. Alla mår inte bra såklart. Soi dog hjälper hundar som haft det svårt och ger dem en chans tillbaka till livet. På detta center får man göra besök och vara med och hjälpa till med enklare saker, te.x att mata dessa hundar. Och katter som också finns där. 


Det finns volontärer på plats,  samt mer kunnig personal så som veterinärer. Så detta står faktiskt överst på min to dom list denna gång. Något säger mig att det kanske blir mer än ett besök då det bara ligger ett par kilometer från barnhemmet. 

En annan sak jag vill göra är att besöka den svenska skolan i Kamala. Hade varit roligt att se. Vem vet,  om några år kanske jag vill testa på det ;) 

Så detta är två saker jag hoppas jag ska få möjlighet att göra innan jag åker hem. 

Nu däremot ska jag bege mig ut för att äta lite mat. Och leta ny kabinväskor då min gav upp när jag kom till Thailand. 


Nyår 2016

Gott nytt år till alla hemma i Sverige. Hoppas erat nyår var bra. Här firade jag med barnen på barnhemmet. Men i år tonades hela nyår ner här på grund av att deras kung dog här för ett tag sedan, vilket betyder landsorg. Så helt ärligt märkte man knappt av att det var nyår här i Nai Yang. 


Igår strax innan 13 blev jag upphämtad av Sussi och Hans utsnför hotellet. Så himla härligt att se dem igen. Sedan åkte vi raka vägen upp till barnhemmet. Att gå igenom grinden där kändes lite som att komma hem. Alla hundar kom springandes. Och ja, det är en del hundar. Fyra hundar bor på barnhemmet, samt Sussi och Hans tre hundar. 

När vi kom var lekarna redan igång så det var bara att hoppa in i ett lag och köra dragkamp. Varför vänta liksom. Jätteroligt att se alla "mina" gamla barn. De flesta kände igen mig och mötte mig med ett stort leende. Här är det inte riktigt som i Sverige där vi slänger oss om halsen när man träffar någon man känner. Jo, Ponn i köket gjorde faktiskt det när jag kom. 

Myste runt på barnhemmet hela dagen. Det blev 5-kamp och pyssel för barnen. Passqde även på att stanna över middagen. Kan bara konstatera att Ponn och Miaaw fortfarande gör gudomligt god mat. 

Eftersom nyår är så nertystat i år så började jag faktiskt redan försöka få tag på taxi tillbaka till hotellet runt 20-tiden. Vilket var omöjligt.... Men som tur var så erbjöd sig Pann (barnhenmets chafför) att köra hem mig till hotellet. TACK! Han var ledig men valde att spendera kvällen med barnen ändå. 

Somnade strax efter 23 och sov in det nya året. Vilket behövdes då jag fortfarande inte vant mig vid tidsskillnaden. Brukar ta ett par dagar för mig. Det var om mitt nyår. 

Idag däremot tänkte jag sova ut. Inget alarm. Men klockan åtta flög jag upp av att det spelades någon thailändsk sång i någon högtalare utanför. Lite av charmen med detta land... Ibland händer det saker och man har ingen aning om varför. Så det var liksom bara till att börja vakna till liv. Vet fortfarande intr vad det var för sång. 

Idag står stranden på schemat. Min gamla strand Nai yang. Nu är det dags att få lite färg. Sedan ska jag även kolla in vart jag ska hyra moppe. Mopparna som fanns på barnhemmet när jag jobbade här sist finns inte längre. Istället får vi hyra egna. Finns tydligen ett ställe här i Nai Yang som hyr ut till rabatterat pris till oss. Ska även passa på att planera mina lediga dagar också. Fick mitt schema igår. I slutet av Januari tar jag nog en liten avstickare till Bangkok. 

Men nu.... Lite bilder från gårdagen. Sedan smörja in mig med solkräm och bege mig till stranden. Bara 29 grader idag.


My life as a volunteer

Följ med mig på min resa till Thailand. I Januari 2014 åker jag till ett barnhem som ligger på Phuket. Där kommer jag arbeta som volontär i 16 veckor. Tanken om detta har funnits i flera år. Nu äntligen blir den sann!

RSS 2.0