Vaccinationer och annat smått och gått

Då var det dags att uppdatera lite här igen. Det är fortfarande ett tag kvar tills jag åker. Idag är det faktiskt exakt 11 veckor kvar. Så vid denna tiden om 11 veckor sitter jag på flygplanet påväg till Thailand. Att flyga ensam är ju en bedrift i sig för min del. Flygrädslan är inte att leka med, även om jag får säga att jag än så länge lyckats hålla mig någorlunda lugn med tanken på att jag ska flyga ensam för första gången... bara häromdagen jag fick lite smått panik inombords. Men det ska allt gå bra. Kan andra så kan jag.
 
Jag har börjat planera upp hur och när jag ska ta tag i alla sakerna som ska fixas innan avresan. I början av veckan var jag iväg och tog kort som ska med när jag söker visum. Varför kan man aldrig bli bra på sånna kort (körkort, pass m.m)?
 
Idag besökte jag vaccinationscentralen här i Trollhättan och fick några sprutor. Blev tre styckna och armarna värker som skam.  Jag plussade på twinrixskyddet, förnyade även grundvaccinet mot polio & stelkramp samt för någon feber som jag inte minns namnet på. Med mig hem fick jag även lite drickvaccin som ska tas lite närmare avresan. Vaccinet är för ETEC/Kolik och hjälper till om man skulle bli sjuk därnere pga mat osv. Inte fullt ut, men det lindrar åkomman.
 
Så nu känns det som om det börjar prickas av mer och mer på listan. Nästa veckas stora punkt är att skicka in ansökan om Visumet. När jag väl har visumet i min hand lär det verkligen kännas på riktigt.
 
Eftersom äventyret inte dragit igång än finns det ju såklart inga bilder att visa er än. Men bjuder på en härlig bild från förra besöket i Thailand. Januari 2012. Bilden är tagen på en underbar strand. Freedom Beach. Lär definitivt besöka denna stranden under mina fyra månader i Thailand.
 
Trots väldigt sparsam uppdatering här på bloggen än så länge så ser jag att jag har några besök om dagen. Jätteroligt. Räknar såklart med att det blir flera från och med Januari. Har även fått några kommentarer, och räknar med att dem blir flera när resan startat med.
 

My life as a volunteer

Följ med mig på min resa till Thailand. I Januari 2014 åker jag till ett barnhem som ligger på Phuket. Där kommer jag arbeta som volontär i 16 veckor. Tanken om detta har funnits i flera år. Nu äntligen blir den sann!

RSS 2.0