Sött halsband som hjälp

Nästan dagligen har jag på mig halsbandet på bilden nedanför. I samband med att man köper halsbandet skänker man pengar till barnhemmet i Muang mai. Jag har på mig det dels som ett litet bevis på att jag skänkt pengar till ett bra nändamål, men även som en liten påminnelse om vart jag ska resa... 
 
Är man sugen på att vilja hjälpa barnhemmet på något sätt, eller bara vill veta mer om det, kan man surfa in på www.happychild.se
 
Riktigt roligt att det var så många som besökte bloggen igår. När jag väl har lämnat sverige i Januari hoppas jag att ni kommer kommentera flitigt med!
 
 
 
 

Första blogginlägget!

Välkomna till min blogg!
Jag kommer att blogga om min resa till Thailand, som går av stapeln i januari 2014, dels för att dela med mig till er, men till största delen för min egen skull. Att kunna gå tillbaka i efterhand och se vad jag egentligen varit med om. För att ni ska kunna hänga med ordentligt tänkte jag berätta lite om vad jag ska göra och varför jag ska göra det.
 
Jag har egentligen alltid velat arbeta utomlands under en kort period. Men jag har aldrig riktigt vetat vad jag velat göra. Det har varit många tankar och funderingar. Spanien var ett tag ett av målen. Kanske på en svensk förskola? Men det var långt innan jag var färdigutbildad, och för att få arbeta på en svensk förskola utomlands krävs ofta väldigt mycket erfarenhet. Den hade jag inte då.
 
År 2010 åkte jag, mamma & min syster till Thailand för första gången. Detta var en liten examensresa efter att ha gått ut högskolan med en examen som förskollärare. Vi fastnade alla tre för landet. Och redan då började tankarna att Thailand kanske var landet för mig...
 
Samma år, men lite senare satt jag hemma i tv-soffan och kollade på Svenska Hjältar-galan. Detta år fick Susanne Jansson pris för sitt otroliga engagemang för ett barnhem hon är med och driver på Phuket. Där väcktes mina tankar. Ett barnhem... göra något för mig själv, men speciellt för andra. Att få göra något för dessa barn som har det så mycket fattigare än vad jag har. DET ville jag göra. Men någonstans mellan arbete (som ny förskollärare hade man mycket nytt att ta in) och livet så hamnade min dröm vid sidan om.
 
I januari 2012 åkte vi tillbaka till Thailand. Denna gången för att min syster också behövde sig en examensresa. Nu var vi två förskollärare i familjen. Denna resan fick mig att bestämma mig. Men det skulle ta tid ändå. Ett år senare, i Januari 2013 skickade jag in min ansökan om att få arbeta som volontär på detta barnhem. Måndagen den 18 februari åkte jag till partille för intervju. Torsdag samma vecka fick jag ett mail från Susanne nerifrån Thailand om att jag var välkommen som volontär. 
 
11 månader innan jag skulle iväg fick jag alltså veta detta. Nu är det ca 3,5 månad kvar och det är nu dags att börja förbereda sig. Det ska förnyas pass, visum, vaccineras och en massa annat. Nu i början lär det inte bli så mycket uppdatering här i bloggen. Men tanken är att blogga lite under förberedelserna med. Men det kommer bli mer uppdatering när jag ger mig iväg i början av Januari 2014.
 
 
 

My life as a volunteer

Följ med mig på min resa till Thailand. I Januari 2014 åker jag till ett barnhem som ligger på Phuket. Där kommer jag arbeta som volontär i 16 veckor. Tanken om detta har funnits i flera år. Nu äntligen blir den sann!

RSS 2.0