Fredagskväll

Dagen har bjudit på läxläsning, bollek och akrobatik. Jag har gett mig på att hjula. Det gick ju bra. Men det kändes efteråt. Kan inte vara åldern va? Haha. 



Nu däremot har vi installerat oss inne i tv-rummet och kollar film. Jag tror några barn snart kommer somna.  Jag ska göra mitt bästa att hålla ögonen öppna ett par timmar till.  

Dags att checka ut

God morgon från Karon. Eller ja, nu är det väl snarare god förmiddag. Ska alldeles strax checka ut och bege mig till barnhemmet. 


Efter frukosten gick jag upp till rummet och tog en långdusch. Plockade ögonbrynen, smörjde in mig, körde olja i ansiktet och cocosolja i håret.  Helt underbart.  Så nu känner man sig fräsch igen. Måste erkänna att det jobbigaste med att ha blivit av med väskan är vetskapen om alla mina hudvårdsprodukter. Jag vet... i-landsproblem. Men jag älskar ju allt sånt. Krämer och dylikt. 

Nu ska jag checka ut och ta en taxi till barnhemmet.  Väl där en promenad till 7 eleven. Köpa lunch och lyxkaffe. Sen är jag redo för jobb 14-23 plus nightwatch. Så inatt sover jag med barnen.  Sen jobbat jag 7-15 imorgon.  Sen har jag faktiskt bokat in mig en natt på ett hotell i Nai yang.  

Sol sol sol

Blev en riktigt härlig dag idag. Låg i sängen och drog mig till typ 9.30. Det händer inte ofta. Sen gick jag ner för att äta en god hotellfrukost. Sen var det poolen som gällde hela dagen. Med stoPp för lite lunch och kaffe. Lunchen intogs på Subway. Blev galet sugen på det. Sen blev det en frappucino från detta söta stället. 

Idag känns det att solen tagit. Börjar äntligen känna mig lite solbränd. 


När jag kom upp från poolen började jag få sån huvudvärk. Den blev bara värre och värre. Försökte sova bort den,men nej. Var lite rädd att jag fått vätskebrist som jag brukar få lätt. Men ändå kändes det som jag druckit hur mycket vatten som helst
 När jag vaknade tvingade jag in mig i duschen men det hjälpte inte heller. Så jag begav mig till apoteket. Och det är fina saker här. 15 min efter intag av medicin och jag var på benen igen och kände inte av huvudvärken.  Nu har jag intagit en god middag (samma ställe som igår). Sitter på hotellet nu med ett glas vin i lobbyn. Imorgon förmiddag checkar jag ut och åker tillbaka till barnhemmet. Skönt att komma till barnen igen. 

Vatten överallt

Vilket regn det kom igår eftermiddag och höll på hela kvällen. Blir lätt översvämningar på barnhemmet då rören inte kan ta hand om allt vatten som kommer under kort tid. Det var tillochmed så jag frös och fick ta på mig en långärmad tröja. 


Sen blev det rejält med översvämning i ett av barnrummen. En kran som gått sönder och en vattentank som inte gick att stänga av.  Ja ni förstår ju själva. Det var många liter vatten vi skrapade ut ur rummet om man säger så. 

Förutom detta så var det lugnt. Jobbade till 23 och hade nightwatch. Då sover vi även inne hos barnen. Jag sov bredvid en av våra små...som pratade rejält i sömnen. Hade varit kul att veta vad hon pratade om,lät viktigt. 


Bilden från när vi fick börja tömma rummet. 


I dag när jag vaknat och gjort mig iordning bokade jag en taxi till Karon. Var här redan strax efter 11. Incheckning 14. Så jag tog mig en liten promenad till Kata. Pratade med mamma en sväng. Lunchade. Sen fick jag även pratat lite med Lotta efter det. Sen var det dags att promenera tillbaka. Pausa de i och för sig på Starbucks för en frappucino. Gott i värmen. Men nu ligger jag vid poolen och tänker fortsätta med det resten av eftermiddagen.  Kollade vid havet,men sjukt stora vågor så håller mig på land!

Gitarrspel och sandstorm

Jobbdagen igår gick kanon.  En riktigt härlig dag på barnhemmet. När jag kom hem vid 14-tiden så kom småtjejerna he från sin skola samtidigt som mig. Då är de trötta. 

När jag började jobba klockan 15 så ägnade jag mig åt att kratta lite löv.  Men kom rätt snabbt fram till att det var onödigt då det blåste ner nytt hela tiden. Blev istället att invänta resten av barnen som kom från skolan. Läxläsning på gång. Igår hade många engelskaläxa. Lite enklare för oss att hjälpa till då. Så det ägnade jag ett tag med. 


På kvällen var alla barnen väldigt lugna. Owen,en vän till barnhemmet var och hälsade på och lärde barnen spela gitarr. En del är riktigt duktiga. Här ser ni en sötnos i action. 

Hade nightwatch med Eak. Då kollar vi alla rum så barnen är på plats (vilket de alltid är) och att allt är lugnt. Sen somnade jag gott. Första natten sen jag kom till barnhemmet som jag sovit som en stock. Brukar ta ett tag att vänja sig. Däremot har jag sovit på något konstigt sätt tror jag.  Så ont i ryggen idag.  


Imorse när jag vaknade kollade jag ut och insåg att det var sol. Då blev jag glad. Fixade lite yoghurt och kaffe och kröp ner i sängen igen,samtidigt som jag passade på att boka boende i Karon från imorgon och två nätter framåt.  Ska bli gott. Älskar barnhemmet. Men det är gott att komma iväg en sväng när man är ledig.  Sen är det väldigt skönt att komma tillbaka med. Har även bokat boende mellan 8-11 juli. Då blir det tillbaka till Kata. Det är så billigt med boende just nu så lika bra att boka upp sig.  Även sista natten är bokad nere i Nai Yang,innan det bär av till Sverige igen. Men det är ett tag kvar. 

I alla fall,när jag fått i mig frukosten åkte jag ner till Nai yang-stranden.  Såg fram emot en härlig dag där. Kom dit,nästan folktomt.  Skönt tyckte jag och la ut min solmadrass. Eh... det blåste storm och sanden var överallt. Så tog en liten moppe tur istället. Stannade för lunch på Tesco och nu en go kopp kaffe. Sen åker jag tillbaka till barnhemmet och duschen. Ser fram emot att få bort all sand. Drar jag handen över handen känns det som peeling. 

Kortvarig lycka...

Vilken natt det blev helt plötsligt. Hade precis somnat riktigt gott när telefonen ringer.  Det var från flygplatsen då de trodde de hittat min väska. Den lyckan just då. Att sen lotsa personalen rätt var aningens krångligt. Men tillslut,vid klockan ett inatt kunde jag smyga mig ut från barnhemmet. Hade känts lite onödigt att hundarna började skälla och väckte varenda unge.  


Men alltså.... jag har klart och tydligt beskrivit min väska som turkos/ljusblå. Vad kommer de med? Jo en svart!!! Så innan jag kom till ro efter detta så var nog klockan 2. Då somnade jag gott. Vaknar klockan 6 när barnen börjar röra sig utanför (men idag var de ändå väääädigt tysta). Sen lyckades jag somna om och gick inte upp förrän närmare 10 i alla fall. 

Funderade på vad jag skulle göra... var ju sugen på stranden,men var helt slut efter natten och kände nog att jag skulle bli ännu tröttare om det blev stranden.  Då begav mig ner till Tesco för lunch. Så den har precis kommit in. 

Så nu ska den avnjutas med en stor kall cola till. Kanske ska unna mig en lyxkaffe sen. Morgonkaffet som består av snabbkaffe är inte min favorit. 


Sen hem till barnhemmet på vrålåket för lite dusch innan jag börjar jobba klockan 15. 

Promenad och ett nytt vrålåk

Idag har jag gjort min första arbetsdag. Började klockan 7. Då var redan de små uppe när jag kom ut ur rummet.  Satt och myste lite med dem innan dagens städande drog igång. Det vill säga,sopa gångarna,plocka upp hinkar med blommor som blåst ner från träden under natten samt tömma papperskorgar. Fick hjälp med både blommorna och papperskorgar.  Så jag hann till och med städa lite golv innan de äldre barnen vaknade till liv.  


Dusch och städning av rummen stod först på schemat.  Sedan var det dags för engelskalektion. Varje söndag kommer det en engelskalärare hit för att lära dem mer engelska. Då är de uppdekade i olika grupper. Medan några hade engelska så åt några lunch. Rester från igår. Så gott!

Sen var det full fart på barnen. Speciellt grabbarna som var precis överallt! Så vid 14-tiden begav vi oss iväg i bilen med Hans för att åka till Mai Khao för en promenad. Hundar,barn och jag upp på flaket sen åkte vi iväg. 


När vi kom tillbaka var klockan 15.30 och jag hade slutat för en halvtimma sen. Men ja,här känns det ju inte riktigt som hemma när man jobbar över. Jag är ju här för att vara med barnen. Så när man promenerat i närmare 30 grader var det gott med en snabbdusch. Bokade taxi som kom och hämtade mig och körde mig till Nai yang. Det var dags att hämta ut moppen jag bokat. Gick väldigt smidigt och lätt. Hon kände igen mig sen sist gång. Jag kollade upp mot himlen och insåg att det nog inte skulle bli så mycket regn,så beslöt mig för att ta moppen ner till Tesco för att äta glass (min favorit finns där), kika runt lite,för att sedan avsluta med middag. Blev pasta idag. Riktig gott. 


Väl tillbaka på barnhemmet satt jag ute och umgicks med barn och Päivi (gammal volontär) som var här och hälsade på. 

Nu är klockan 21.30. Jag har bäddat ner mig. Tänkte försvinna in i min ljudbok ett tag, för att sedan sova. Imorgon jobbar jag 15-23 plus nightwatch,så har många timmar på dagen att hitta på något.  Hoppas på fint väder för jag är strandsugen. Är även sugen på att besöka Soi Dog. Så vi får se. Lär väl ösregna... och då vet jag inte alls vad planen är. Det ger sig. 

Tillbaka på barnhemmet,äntligen!

Jag är äntligen på barnhemmet igen.  Anlände vid 14-tiden idag. Blev mött vid grinden av några utav barnen som genast tog sig an att kära väskorna (jo jag köpte mig en ny). Blev installerad,kramkalas med Sussi,Hans,barn,personal och farmor. Kanske låter konstigt för en del, men det känns som man kommer hem när man går igenom grinden. 


Idag har barnhemmet firat midsommar. Det dansades kring midsommarstången och det lektes lekar. Att sedan Meow och Ponn gjort världens godaste mat gjorde ju inte saken sämre. En riktig buffé. Efterätten orkade ingen så den får bli imorgon. 

Jag delar rum med Hanna,som även hon gör sin tredje period. Så himla enkel och go tjej så vi ska nog funka bra tillsammans. Nu är hon borta ett par nätter när hon är ledig så jag har rummet för mig själv. 


Klockan är 20.15. Barnen ligger inne i ett rum och har filmmys. Jag satt ute och pratade med Sussi och Hans innan de åkte. Sen var tanken att gå och kolla filmen. Men det räckte jag satte mig i det mörka rummet så gick ögonen i kors. Så njae... istället ligger jag på madrassen i mitt rum. Kanske lite ljudbok eller serier innan jag somnar. Men... det lär bli en väldigt tidig kväll.  Imorgon börjar jag klockan 07 och då ska barnen städa sina rum. Gäller att gå hårt ut det första man gör. När jag slutar klockan 15 ska jag ta en taxi ner till Nai Yang och hämta moppen. Beroende på vädret kanske det blir en sväng till Tesco med. 



Regnkaos

Vilket väder det blev här i eftermiddag/kväll. Efter att jag vaknade tog jag en dusch och tänkte relativt snart gå ut på "stan". Men det var ju bara att glömma. Regnet stod som spö i backen. Och jag blev bara hungrigare och hungrigare.  När klockan närmade sig 19 trotsade jag vädret och begav mig ut. Hade siktet inne på en speciell restaurang,men den var bara att glömma.  Fick svänga in på en jag passerade. Under vissa stunder var vattnet upp till vaderna. Man fick verkligen hoppa åt sidan när bilarna kom... hjälpte inte att de saktade ner. Jag vet ärligt talat inte hur graciös jag kände mig med sandaler,långklänning och paraply där jag hoppade som en tok på trottoaren. Men alltid roade jag någon. Priset tog jag på vägen hem när jag bokstavligen försvann in i det stora paraplyt... det föll ihop och fast blev jag. Men jag hittade ut. 


Nu sitter jag i hotellobbyn igen. Ett glas vin och smattrande av regnet utanför. Sen går jag upp på rummet och packar och kollar serier. Tänkte komma iväg o någorlunda bra tid till barnhemmet imorgon. Så sista kvällen i Kata.  I alla fall för denna gången. Åker eventuellt tillbaka redan på onsdag. 

Kvällens middag. 

Regnig midsommar

Glad midsommar till alla er hemma i Sverige.  Här vaknade jag upp till ett regnigt Kata. Så som kvällen såg ut igår var jag inställd på detta väder idag. Kollade ut,och låg kvar lite extra i sängen. 


Efter frukosten gick jag upp på rummet. Gick igenom lite vad jag behövde köpa och bokade sedan en taxi via appen Grab. Så himla smidigt. Och mycket billigare än att haffa en på gatan. Den kom 3 minuter efter att jag beställt. Det enda kruxet när man har appen är ju då att man måste vara uppkopplad mot nätet. Finns det inte wifi kan det bli problem. Jag kör med thailändskt simkort och är alltid uppkopplad. Perfekt. 

Sedan bar det av mot Patong för att handla lite. Fick köpt det jag tänkt. Sängkläder var prio ett. Så nu är jag nog redo att flytta in på barnhemmet imorgon. 

Nu är klockan snart 14.30 här och jag ska faktiskt unna mig en efter middagslur.  Det kan man göra med gott samvete när vädret är som det är. 

Storm storm storm

Nu ikväll har jag fått shoppa lite kläder. Så nu känner jag mig inte lika "fattig" på kläder. Rätt land att behöva handla i. Har ändå köpt shorts, underkläder och en långklänning i riktiga affärer. Och för allt gav jag ca 200 svenska kronor... kanske något mer. Sen ett par thaibyxorna för 40 kronor typ. Det enda "akuta" nu är sängkläder. Det får bli morgondagens projekt. Tänkte nog ta en tur till Patong på kvällen då. Dagens tur blev en promenad till Karon. Som tur var vände jag hem i lagom tid. När jag kom till min gata kom det ösregn och sedan världens storm. Till och med så thailändarna tjoade,haha. Precis när jag kom utanför hotellet flög bilden de har på kungen utanför i backen. Pang sa det verkligen. För det är inte den minsta bilden heller. Det är ju fortfarande landssorg efter hans bortgång.  


Nu däremot sitter jag i lobbyn och dricker ett glas vin.  Skrattar lite tillsammans med personalen när krukor blåser omkull. Nu väntar jag bara på strömavbrott. 

Som ni ser blåser även dynor omkull. Nä,om jag varit kvar i Karon hade det blivit taxi hem. Får bli trappor upp till fjärde våningen. För med min otur så lär det bli strömavbrott när jag står i hissen. 


Nu ska jag sitta kvar här en stund och kolla på alla härliga turister som ska ge sig ut med paraply i stormen,men som kommer tillbaka in direkt.  

Update från Kata

Dags för en liten uppdatering. Tror det mesta som kunnat krångla nu, faktiskt har gjort det. Men... jag låter inte det förstöra resan. Tänker hela tiden: det kunde varit värre,haha. 


Väskan är nog fortfarande på vift. Var i kontakt med försäkringsbolaget igår. Tack och lov för min tillval reseförsäkring Har ibland känt att jag betalar för ingenting,men inte vågat ta bort den. I dagsläget är jag glad att jag haft kvar den. 

Sedan igår upptäckte jag hux flux att jag betalat hotellet två gånger. En gång i maj, en gång nu. Hotellet i sin tur kunde bara se en inbetalning. Detta skulle vi kolla på mer idag. När jag gick ner för att äta frukost blev jag stannade av en ur personalen som sa att allt är inskickat och klart för att betalas tillbaka. Så det fixades snabbare än väntat. Samtidigt är jag inte förvånad. Personalen här är underbara. Älskar detta hotell. 

Jo.... till råga på allt så har både toalett och låset på dörren till rummet krånglat idag. Men detta är med fixat. 

Lite krångel har det varit,men jag njuter till fullt ändå. Vädret är bättre än vad jag förväntat mig. Ser ut att kunna bli poolen idag med. En störtskur har kommit sen jag kom hit,och den kom igår. Men då placerade jag mig på balkongen med en kopp kaffe och min målarbok.  

Två dagar kvar på hotellet innan det bär av till barnhemmet och jag får hänga med dessa sötnosar. 

Bjuder på några bilder från dagarna som varit. 


Alltså,maten här.... jag kan inte föräta mig på den. Detta var dagens lunch häromdagen. Så gott. 


De senaste gångerna jag varit här har jag sett att de gjort en speciell glass på en frysplatta av något slag. Sett det på bland annat nattmarknaden i Phuket town. Men nu helt plötsligt har de poppat upp precis överallt. I alla fall här i Kata. Så härom kvällen var jag tvungen att prova. Så gott!!!


Nu däremot ska jag hoppa i bikinin och gå ner till poolen. Dags att försvinna in i ljudbokens värld. Håller på att avsluta Sofie Sarenbrandts "Andra andningen". Riktigt spännande och bra bok. 

Dag 1.

Första dagen i Thailand går mot sitt slut. Vaknade rätt så tidigt. Strax därefter ringde hemtelefonen.  Det var från flygplatsen. De hoppades att väskan skulle komma med flyget från Abu Dhabi nu ikväll, men nu när jag kom tillbaka till hotellet fick jag besked från receptionen att de hoppas veta imorgon när den kommer. Ja ja.... jag ställer in mig på att inte se den mer. Ska kontakta mitt försäkringsbolag. Tur jag har en extra reseförsäkring. 


Annars idag har jag tagit det lugnt. Gick ner och åt en härlig hotellfrukost. Sen var det raka vägen till poolen. Varit lite halvmulet men varmt. Och färg har man fått.  30 grader. Tog en paus för lite lunch. 

Nu ikväll det middag på Buffalo stekhouse. 


Blivit lite ändringar i min planering.  Egentligen bara positivt. Tanken var att jag skulle ta en taxi till barnhemmet på fredag för att fira midsommar och sedan tillbaka till hotellet. Men var i kontakt med Sussi idag och jag börjar redan 07 på söndag,behöver inget intro så hoppar in direkt. Och barnhemmet firar midsommar på lördag. Så jag checkar ut en dag tidigare så flyttar jag in på barnhemmet på lördag. 

Försökt lägga in bilder men appen vill inte riktigt. Ska kolla detta. Men så länge finns det på instagram. 

Håll tummarna att väskan kommer imorgon. Nu ska jag dricka upp vinet. Sitter i hotell-lobbyn. Sedan upp på rummet och kolla ett avsnitt av Orange is the new black. Imorgon ska det regna. Funderar på en tur till Patong. Köpa lite kläder kanske. Tur jag är i ett billigt land. 

Här igen

Efter typ ett dygns resande var jag framme. Fick i alla fall sex timmars sömn på planen, så helt slutkörd var jag inte när jag landade. Men jag blev det strax efteråt, när det visade sig att väskan inte kom ända fram. Den kan tydligen t.o.m vara kvar i Göteborg. Jaja, vi får helt enkelt se när jag får den. 


När jag var incheckad och klar på hotellet begav jag mig till restaurangen mitt över för en sen middag. Men vad gott! Tog även en kvällspromenad i Kata. Eftersom det inte är högsäsong och regnperiod så trodde jag verkligen att det skulle vara helt tomt på folk.  Men verkligen inte. 

Nu är klockan efter 23 och mina ögon går i kors. Så nu tänker jag sova så att jag är redo för hotellfrukosten imorgon. Personalen har även lovat fint väder, så medan jag väntar på väskan tänker jag bättra på brännan lite. 

På väg tillbaka

Min förra vistelse i Thailand slutade väldigt hastigt när jag fick tråkiga besked hemifrån. Jag valde då att åka hem och vara med familjen. 


Idag är jag på väg tillbaka till Thailand. Jag bestämde mig redan när jag var där sist att jag faktiskt tänkte spendera några veckor av min semester på barnhemmet.  Ikväll lyfter planet! Jag är redo! Kommer som vanligt uppdatera här om vardagen nere på barnhemmet.  

Packningen känns som om den blir värre och värre för varje gång. Men nu är jag i alla fall klar med packningen. Om 10 timmar är jag på väg  

My life as a volunteer

Följ med mig på min resa till Thailand. I Januari 2014 åker jag till ett barnhem som ligger på Phuket. Där kommer jag arbeta som volontär i 16 veckor. Tanken om detta har funnits i flera år. Nu äntligen blir den sann!

RSS 2.0