Lite krasslig

Blev inget jobb för min del idag. Jag har inte mått så bra inatt och nu under morgonen. Antagligen vätskebrist. Men efter en resorb och lite vatten känns det lite bättre, men det känns som ett bra val att inte jobba idag. Har faktiskt tyckt jag varit väldigt duktig på det här med vattendrickandet, men nu blir dagarna varmare och det innebär att kroppen behöver mer vatten, så det gäller nog att få i sig ännu mer än vad jag får. Men som det känns nu så går det som sagt åt rätt håll och jag tror att det kommer gå bra att jobba imorgon igen. Så idag blir det en dag i sängen. Tänker kolla lite mer av serien "Bron" och tänkte även kolla på filmen "Mig äger ingen" för att få tiden att gå lite. Igår däremot så tog jag, Lovisa och Maria taxi till Phuket town när jag slutade jobba kl 19. Det var dags för ännu ett besök på Nightmarket. Köpte lite smått och gott. Solglasögon, flipflop, ännu en bikini och mammas buddhastatyer:) Idag är det sista dagen i mars, och imorgon går vi in i april, vilket man nästan kan säga är min sista månad här, eftersom jag bara jobbar 4 dagar in i maj. Tiden går snabbt!

Sol och värme!

Nu har jag varit ledig ett par dagar. Såhär brun som jag är nu har jag nog inte varit sen jag kom hit. Man känner att solen blir starkare och det blir varmare och varmare ute. Hörde att det var 36 grader... i skuggan. Ja ni fn ju tänka er att det är varmt. Men man ska inte klaga. Mycket vatten så fixar man det.
 
Som sagt så har jag vatritledig i ett par dagar. i Torsdags tog jag en lugn morgon inne på rummet, kollade ikapp lite program man missa och så. När Lovisa kom tillbaka från yogan hoppade vi upp på moppen och åkte till "Papa & Mama". En jättemysig restaurang som ligger mitt i ingenstans, precis vid vattnet. Hade inte Lovisa varit där tidigare hade jag aldrig hittat dit. Restaurangen drivs av en äldre man och dam. Sedan är det deras dotter och barnbarn som lagar mat. Jag beställde en Massamancurry-rätt och bara njöt av att sitta precis vid vattnet. Sedan avslutade jag dagen på "vår" strand. Skön dag.
 
 
 
 
Igår blev det en heldag på min favoritstrand. Banana Beach. Gillar att den är så liten och så lugn. Fast nu märker man att de  flesta stränderna är lugna. Det är inte högsäsong längre. Nu kan du komma ner till stranden vid lunchtid och få solstol utan några problem. Rätt skönt. Sägs även att regnet kommer om kanske några veckor, skönt. Åskar gör det lite titt som tätt, i alla fall. Mest nattetid, så härom natten hade vi en hund på rummet. De avskyr åskan...
 
 
Idag är det i alla fall jobb igen. 14-23, men när jag kom tillbaka från stranden var det inte en människa på barnhemmet. De har tydligen åkt iväg på någon cermoni för den pojken jag skrev om häromdagen som gått in i tempel. Får se när de kommer tillbaka. När jag pratade med Lovisa  i telefon för en timma sedan hade de varit där i typ två timmar utan att något hänt. Här i Thailand tar man saker som det kommer, varför stressa? Så vi får se när de dyker upp igen!
 
Idag ger sig förresten bär det av. idag lämnar de fyra killarna sverige, för att cykla hit till barnhemmet, och samtidigt samla in pengar till barnen här. Heja heja! ska bli kul att följa dem.
 
 
 
 
 

Man kan cykla till Thailand

Jag kommer nog aldrig lära mig att säga hejdå utan att tycka det är jobbigt. Men ibland måste man bita ihop och visa sig stark. Som när man säger hejdå till barnen här till exempel. Som igår, en av vår 15åringar ska in i tempel och leva som munk en månad nu under lovet. Detta ser väldigt bra ut i derss "CV" eller vad det kallas här i Thailand.
 
När jag slutade igår så skulle jag åka iväg med moppen. När jag är påväg till moppen är det en stor folksamling nere vid bilarna och jag inser att han är påväg att åka till templet. Så jag tänkte att jag får ställa mig bland alla andra och vinka av honom. Han sitter redan på bilflakets bänk när jag kommer dit, men när han ser mig så reser han sig och slänger sig om halsen på mig och ger mig världens största kram. Då var det tufft ännu en gång för känsliga mig. Men på nått sätt biter man ihop och är stark. Tårarna får man hålla för sig själv. Men jag har fattat det som han ska vara där en månad, så jag tror jag kommer hinna träffa honom innan jag åker hem, i alla fall några dagar.
 
Just nu sitter jag inne på rummet framför fläkten. Är ledig idag så har haft en lugn morgon. Sitter och väntar på Lovisa som är på yogan. När hon kommer ska vi iväg och luncha tillsammans. Vi har bott ihop i 2,5 månad men aldrig åkt och lunchat ihop pga olika scheman och så, så vi tyckte att det var dags. Vi ska till ett ställe som tydligen ska ha jättefin utsikt. Lovisa har varit där en gång tidigare.
 
Lovisa börjar jobba klockan 14 så när vi lunchat klart åker jag bara ner till Nai yang-stranden och ligger där resten av dagen eftersom jag är ledig. Jag är ledig imorgon med och då funderar jag på att köra en heldag på Banana Beach, min favorit!
 
förresten, kan jag tipsa er om att surfa in på happytour.se. Den 29 mars, alltså på lördag, börjar 4 killar cykla ifrån stockholmstrakten. Målet är att cykla hit till barnhemmet, 1600 mil, 18 länder ska dem passera på vägen. De räknar med att komma till barnhemmet i december. Vill man kan man donera pengar för varje mil de cyklar. Pengarna går till detts barnhem som jag volontärarbetar på. Så kom igen:)
Bara tanken på att komma på idén att cykla hit, hur coolt är inte det. Jag önskar killarna i Happy Tour all lycka och kommer följa deras resa med spänning såklart!
 
 
 
 
 
 
 

Jag åker till Kata

I april kommer jag åka ner till Kata i några dagar. Kännt ett tag att jag skulle vilja ta en avstickare några dagar när jag är ledig. Och bestämde mig rätt snabbt för att åka ner till Kata. Var där för två år sedan och trivdes fint. Så jag kollade runt på massor av hotell men tillslut bestämde jag mig för att leva lite lyxigt och ta in på samma hotell som jag, Mamma och Malin bodde på för två år sedan. Alpina Phuket Nalina Resort & Spa fick det bli. Vi trivdes där sist, så varför inte. De har en superfin pool som jag tänker utnyttja (Ser fram emot att bada i pool faktiskt, havet kan jag bada i närsomhelst annars). Ser fram emot att bara komma iväg och vara för mig själv lite. Här lever man verkligen så nära inpå alla, vilket är jättekul. Men man behöver sin egentid med.
 
Så torsdagen den 17 april när jag slutar jobba kl 16 tar jag en taxi ner till Kata. Sedan åker jag hem på förmiddagen någongång söndagen den 20 april eftersom jag börjar jobba där på eftermiddagen. Så om jag inte har helt fel kommer jag vara där över påsken hemma i sverige? Då ska jag se till att uppsöka den svenska godisaffären som ligger där, det kan jag lova. Suget efter svenskt lösgodis är rätt så stort just nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder lånade från hotels.com
 
 

Njuter av tillvaron.

Kanbörja med att meddela moster Monica att det fungerade alldeles utmärkt för dig att lämna en hälsning här i bloggen. Blev jätteglad. Älskar att logga in och se att man har nya kommentarer från er där hemma.
 
Här nere i Thailand flyter allt på. Barnen är hemma om dagarna eftersom de har sommarlov nu. Varje dag i stort sett beger vi oss iväg på promenader tillsammans med Hans. Roligt att upptäcka nya delar av Phuket som man aldrig ser annars. Igår hade Hans ett möte, så Nid och Boy ur den Thailändska personalen bestämde vart vi skulle åka på promenad. Kan säga att jag var helt slut efter den promenaden. Ni från Lilla edet som känner till högstorpsbacken... tänk er den, fast mycket brantare och mycket längre. Ja, vi var trötta när vi kom hem igen.
 
Dagen innan var det en liten lugnare promenad. Då åkte vi till Mai Kao för en strandpromenad. Lite bilder från promenaden:
 
 
 
 
 
Så dagarna flyter på fint här. Jag har nog aldrig känt mig såhär avstressad som man gör här. Jag har en förmåga att stressa upp mig mycket hemma i sverige, för lite allt möjligt. Kan vara småsaker som jag stressar upp för och helt plötsligt har det blivit en stor sak av ingenting. Det känns som om denna resan hjälpt mig att hitta mig själv ännu mera (hur klyschigt låter inte det), och jag ska försöka att ta med detta hem till sverige. Man behöver inte stressa sig igenom vardagen, man klarar den fint ändå. Så när jag kommer hem ska jag se till att leva att mindre stressat liv.
 
 
 
 
 
 
 
 

Barnhemstatuering

Idag jobbade Karro sin sista dag och har nu lämnat barnhemmet. Känns såklart jättetråkigt, men vi behövde inte säga ordentligt hejdå ännu, då vi kommer ses innan vi alla åker hem. Alla vi fyra tjejer kommer åka hem någorlunda samtidigt. De ska resa runt lite och avsluta sina resor här på Phuket.
 
Men i och med att Karro slutade så fick jag ta över hennes säng, så nu har jag även en säng här inne på rummet. Innan har det varit en madrass på golvet, men det har funkat fint det med. Men riktigt skönt att få en skön säng, det kan jag ärligt säga såklart.
 
Idag har jag varit ledig, Tog moppen imorse och åkte iväg till en av mina favoritstränder, Banana Beach. Har bara varit där tre gånger i och för sig, men det lär bli några fler innan jag är klar här. Spenderade en sisådär 6,5 timma på stranden och bara njöt av att vara där. Åt en god lunch, köpte in en god mangoshake, läste klart en intressant och bra bok ("Flykten från läger 14"), solade och badade i havet. En perfekt dag med andra ord. Denna bilden tog jag när jag kom dit imorse.
 
 
 
Jag kan även berätta att jag fått en så kallad barnhemstatuering. Nu är det väl över en vecka sen, men ändå. En barnhemstatuering när när man bränner sig på mopedens avgasrör när man kliver av moppen. Det är mååånga volontärer som gjort detta genom åren, därför kallas det barnhemstatuering, haha. Så nu har jag ett snyggt brännsår på smalbenet typ. Men det har läkt fint och jag hoppas jag slipper att få ett fult ärr!
 
 
 

Dessa Hejdån

På min mobil har jag en sån där app somm håller koll på hur många dagar det är kvar till någon speciell dag. Idag säger den att det är 45 dagar kvar tills jag åker hem. 45 dagar, det är helt galet nära egentligen. Den säger även att jag varit i Thailand i 71 dagar. Lika galet det.
 
I alla fall... idag var det dags för två bröder att åka hem över lovet. Jag tror inte att jag kommer hinna träffa dem när jag kommer tillbaka. Därför är jag glad att det var jag som började kl 6 på morgonen och fick hela morgonen med dem. Det fullkomligt lös om dem när de vaknade och kom upp imorse. Detta hade dem väntat på. Jag sa till dem direkt att det inte ens är nägon idé att dem försöker åka härifrån utan att ge mig en stor kram. Så när det var dags för dem att åka så kom båda två och slängde sig om halsen på mig. Då gällde det verkligen för känsliga Jenny att bita ihop. Tårarna var nära, men jag klarade mig. De var ju verkligen så glada över att få åka hem.
 
Jag inser ju att det kommer bli fler hejdå. Och det kommer kännas lila svårt att säga hejdå till alla, för alla dessa barn är så himla fina, och jag är säker på att de alltid kommer finnas i mitt hjärta! Men som det verkar nu så kommer vi ha en hel del barn kvar över sommarlovet, så de flesta hejdå dröjer nog till kvällen den 4 maj. När jag åker hem kommer jag lämna barnhemmet tiiidigt på morgonen den 5 maj.
 
Lite bildregn på lite allt möjligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna är från bland annat en promenad vi gjorde igår, där vi hamnade mitt i en gammal stooor fruktträdgård. Bilden överst är annanas. Sedan är det även ett par bilder från VIP-bion vi var på i tisdags.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite av varje!

Nej jag har inte slutat blogga, bara hamnat lite efter. Ska försöka bättra mig. Men internet har krånglat lite och inte velat funka när jag vill och så vidare.
 
Men nu verksr det fungera och jag tänkte visa några bilder ifrån söndagens promenad. Jag, Hans och Eak lastade in ett gäng barn på flaket, samttvå av hundarna, Packad och Sidamm, sedan begav vi oss iväg. Vi åkte till ett område cirka 20 min härifrån och promenerade längst en grusväg. Man kan nästan säga att det var som en skogsväg. Rätt som det var så kom man till ett hus, eller typ hyddor som låg mitt ute i ingenstans. I vissa hyddor såg man stora familjer och vid någon hydda satt det bara en gammal man utanför. Jag är verkligen tacksam att få se delar av Thailand som jag kanske inte får se som turist.
 
Sedan när det var dags att åka hem inser vi att Sidamm (hunden) inte hunnit med och helt enkelt är borta. Så hans tar bilen med alla barn på och ska åka iväg och leta utmed vägen. Planen är att jag ska stå kvar ifall Sidamm kommer från andra hållet. Där vi hade parkerat bilen bodde det en familj med en mamma, pappa och dotter, som satt utanför huset. När bilen börjar köra iväg kollar en av våra 14åringar på mig från flaket och säger att jag ska gömma min mobil i fickan, och försöker familjen råna mig så ska jag skrika högt. Och sen körde bilen iväg och där stod jag, med pojkens ord som spelades upp om och om igen i mitt huvud. Jag vet faktiskt fortfarande inte om han var fullt allvarlig eller om han skojade med mig, Men slutet gott, allting gott. Jag blev inte rånad och vi hittade Sidamm. Men det var en varm promenad. Just nu upplever jag att det blir varmare och varmare för varje dag nästan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har tampats med feber i några dagar med, men idag känns det mycket bättre. Är väl egentligen inte så konstigt att det även skulle bli min tur då både volontärer och barn varit sjuka... Men som sagt så börjar det gå åt rätt håll och jag har kunnat jobba mina arbetspass utan några större problem. Skönt.
 
Igår kväll åkte jag, Karro, Lovisa och Maria till Central Festival (ett shoppingcenter som har allt). Vi skulle ha en liten avslutningskväll. Vi fyra har arbetat mer än 2 månader tillsammans. På söndag slutar Karro, två veckor senare slutar Maria, veckan därefter slutar Lovisa och sist men inte minst så åker jag hem tre veckor efter Lovisa. Så vi kände att vi ville hitta på något. Först blev det middag och vin. Så gott med ett glas vin till maten. Snart tre månader sen jag drack ett glas vin liksom. Efter middagen köre vi First Class bio. För 700 bath fick vi komma en timma innan filmen började och äta snittar, en välkomstdrink mm. Väl inne i salongen fick vi dricka och popcorn, samt en fåtölj du kunde ligga i och sedan delades det även ut filtar.  Vi kollade på filmen Non-stop, som utspelar sig på ett flygplan. Först tänkte vi inte se den, eftersom jag inte älskar att flyga... men det var den enda bion som gick som VIP när vi kunde kolla. Men, det gick fint. Inga mardrömmar inte. Så mysig kväll med dessa tjejer. Kommer verkligen sakna dem, men ser fram emot vår återträff i Stockholm.
 
 
 

Freedom beach

 
 
 
 
Bilderna ovanför talar rätt bra för sig själv. Men tänker ändå berätta hur jag spenderade en underbar ledig dag i förrgår, onsdags. Klockan åtta på morgonen blev jag, Maria och Gabbi upphämtade med taxi utanför barnhemmet. Taxin körde oss ner till Patong och därifrån tog vi en longtailbåt till en av mina favoritstränder här i Thailand. Nämligen Freedom Beach. Besöker ni Phuket så besök den stranden. Så himla fin. Vi spenderade sju timmar på stranden och i det klarblåa vattnet med färgglada fiskar.
 
 
Sedan tog vi båten tillbaka till Patong och gick och åt mat på en fi  restaurang strax ovanför stranden. Jag beställde in en tonfiskpizza som faktiskt kan vara den godaste jag någonsin ätit. Sedan promenerade vi bort till det stora köpcentret där vi köpte converse. Mitt andra par jag köpte,men det är ju så himla billigt här. Denna gången blev det vita. Vi letade även efter den svenska godisaffären som ska ligga i Paton men den hittade vi aldrig. Googlade i efterhand på vart den skulle ligga och vi var nog alldeles i närheten.
 
På vägen tillbaka ner mot "strandgatan" tog vi vägen om Bangla Road. Enligt mig en vidrig gata med barer där tjejer står och dansar och det förekommer mycket prostituon och annan skit. Men vi hittade en liten bar nästan längst ner på gatan utan dansande tjejer och de hade ett litet trubadurband som spelade go musik. Där bestämde vi oss för att stanna och beställa in varsin drink. Det är inte ofta man dricker alkoholhaltiga drycker när man är här som volontär så vi passade på att unna oss när vi ändå skulle ta taxi hem. Fick sällskap av tre killar från australien som hade betydligt mer drinkar i kroppen än oss, men kul att vara lite social med folk. Avslutade kvällen med supergod glass och sedan taxi hem till barnhemmet.
 
En underbar ledig dag helt enkelt. Men nu är det jobb några dagar till som gäller och det är härligt det med. Variation är bäst. Och det är ju för jobbet jag är här. Allt annat är en bonus.
 
 
 
 
 

Snart sommarlov för barnen

Som vanligt så krånglar det att ladda upp bilder på bloggen, men gör ett nytt försök imorgon. Väntar därför med tills imorgon med att berätta om min, Marias och Gabbis utflykt till Freedom Beach & patong, så håll ut! 
 
Idag startade jag dagen med att åka ner till Nai yang och spenderade några timmar på stranden. Sedan har jag jobbat 13-22. Rätt lugn dag. Barnen kom hem tidigt. De har slutprov i skolorna just nu och snart har de sommarlov. Skönt för dem!
 
Nu är klockan 23.30 här, jag ska sova. Imorgon ska jag och Maria till gymmet innan vi börjar jobba. Skriver mer imorgon! 

Hallonbåtsracet

Igår hade vi ett besök här på barnhemmet av en familj. Pappan i familjen har skrivit barnboken "Hallonbåtsracet". Jag köpte boken innan jag åkte till Thailand för att ha på jobbet så att jag kunde förbereda barnen på vad jag skulle göra här i Thailand i fyra månader. Boken handlar nämligen om en svensk familj som besöker ett barnhem i Thailand. Jag var i kontakt med Mikael som författaren heter efter jag läst boken för barnen och han valde att citera mig i lite tidningsintervjuer, vilket kändes roligt. Så det var lite extra kul att få träffa honom. Vi kommer även höras av när jag kommer tillbaka till sverige. Om vad, det återkommer jag med då isåfall!
 
Vill i alla fall passa på att tipsa er om att köpa boken "Hallonbåtsracet" där en summa pengar för varje såld bok går hit till barnhemmet. Hur bra är inte det? Vill man köpa det kan man gå in på www.idusforlag.se och klicka hem den. Tror att den i nuläget finns på en del anda sidor du kan köpa böcker med.
 
 
Igår fyllde Nid, en ur vår thailändska personal, 24 år. Vi volontärer hade köpt ett halsband och örhängen till henne. Och under kvällen kom en av våra pojkar på 11 år och frågade om jag inte kunde gå med honom till affären så han kunde få köpa en tårtliknande kaka till Nid, det kan man ju inte säga nej till. Så när de små barnen hade lagt sig passade vi volontärer och de större barnen på att fira Nid med massa godsaker som Boy (en annan thaipersonal som även är tillsammans med Nid) fixat, samt den fina kakan som pojken fixat. Mysig kväll här på barnhemmet helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svensk förskola på Phuket

Attbåka och volontärarbeta på detta barnhem som jag är på idag har jag velat göra i flera år. Tanken väcktes till liv i december 2010 när jag fick se vår underbara Sussi ta emot priset som svensk hjälte på grund  av arbetet hon lägger ner på detta barnhem. Att jag faktiskt är här idag kan jag ha lite svårt att förstå ibland.
 
Innan denna drömmen fanns så hade jag en annan dröm, nämligen att arbeta på en svensk förskola utomlands, men erfarenheten som krävdes fanns inte. Många av dem förskolorna kräver minst 5 års erfarenhet. Nu har jag 4 år i mitt bagage.
 
Men i alla fall... Har vetat att Thailand har en svensk skola i Koh Lanta. Men när vi hade besökare här på barnhemmet fick jag av en slump veta att det finns en svensk skola med förskola här på phuket, nämligen i Kamala. Så nu har jag helt enkelt mailat förskolan och frågat om det finns möjlighet att få göra ett studiebesök hos dem. Gäller att passa på när man är här. 
 
Ni där hemma behöver inte bli oroliga för att jag bara kommer hem och packar om väskan och åker iväg och jobbar utomlands igen. Nej nej, jag kommer allt hem och återgår till mitt egna underbara jobb som jag börjar sakna mer och mer just nu. Däremot säger jag inte att jag aldrig kommer uppfylla även den drömmen. För ni vet väl att drömmar är till för att uppfyllas? En termin eller ett läsår på en förskola utomlands skulle verkligen vara utvecklande tror jag. Men den drömmen ligger många år fram i tiden.

Tillbaka i Thailand.

Borta bra, men hemma bäst som man brukar säga. Jag är väl inte världens piggaste. Åkte från hotellet i Kuala Lumpur 03.30 inatt/imorses och landade här i Thailand kl 07.05 ran tid här. Men allt har flyttit på fint och jag kom igenom alla kontrollerna fortare än jag någonsin gjort. Skönt att slippa bli stående där när man är trött och seg.
 
Nu ska jag vila mig lite och sedan funderar jag på att åka till stranden. Kan lika gärna vara slö där iställer för här hemma. Börjar jobba klockan 14 idag. Lär kännas att jobba till23 och sedan nattvakten på det... Bit ihop nu Jenny!
 

Dag 2 i Kuala Lumpur

Ännu en dag här i Kuala Lumpur börjar lida mot sitt slut. Vaknade imorse och kände mig inte helt hundra. Lite magont och lite illamående. Valde att ta det lite lugnt på morgonen och se om det blev något bättre. Jag tror helt enkelt jag drack för lite vatten igår. För när jag bestämde mig för att gå ner och äta frukost och samtidigt se till att få i mig vätska blev det bättre rätt så snabbt.
 
Efter frukost begav jag mig ut på stan och målet blev "Twin tower". Hade ju redan bestämt mig för att inte åka upp, men ville ändå ha sett det. Så sagt och gjort, blev en promenad dit.
 
 
 
 
När jag kände mig klar där gick jag in i en galleria som låg precis där. Sju våningar med shopping, ja ni kan ju fatta att jag var i himmelriket. Massa fina märkesaffärer som jag knappast hade råd med att ens fönstershoppa i om man säger så. I dem butikerna hade de vakter i fina kostymer som öppnade och släppte in kunderna. Dessa butikerna höll till på ett våningsplan. Jag valde dem sex andra. Men blev inte så mycket shoppat där. En klänning från Mango och ett pärlarmband från Thomas Sabo som jag funderat på att köpa länge.
 
Sedan traskade jag tillbaka en sväng till hotellet. Det är så himla varmt här. Varmare än i Thailand. Så jag kände att jag behövde en paus innan jag gav mig iväg igen. Ett par timmar senare gav jag mig ut till gallerian som ligger rätt nära hotellet. Blev ett par inköp på H&M. En snygg leopardtopp och en träningstopp. Avslutade med en god pasta&kycklingrätt på ett ställe här i närheten. Valde att gå tillbaka till hotellet tidigt då jag är jättetrött nu ikväll. Klockan är bara 20.00 här men jag ska faktiskt krypa ner under täcket och kolla någon serie tror jag. Klockan 03.30 blir jag upphämtad med taxi som tar mig till flygplatsen. 07.00 Thailändsk tid imorgon bitti landar jag på Phuket. Haft två härliga dagar men nu ska det bli skönt att komma tillbaka till barnhemmet och bli lite social igen. Klockan 14 imorgon börjar jag jobba så jag tror det får bli ett par timmars sömn innan det.
 
Kan även meddela att jag idag precid gjort halva tiden på min thailandsvistelse. Blandade känslor om det. Vill stanna på barnhemmet, känner att jag är långt ifrån klar. Älskar ju livet jag har i Thailand. Men när man vet att man är hemma om typ 8 veckor, ja då kan man inte låta bli att längta hem lite med såklart. Så på ett sätt så vill man att dessa 8 veckor ska sega fram, men på ett sätt vill man att det ska gå lite fort med. Man börjar sakna lite saker. Familj och vänner kan man ha kontakt med enkelt idag via skype, facebook, whatsapp med mera. Men just saker.... saknar sängen, soffan, tv.n, lägenheten, min lilla katt... Ja allt som är så självklart hemma. Men allt finns där om åtta veckor och under tiden ska jag se till att ha härliga dagar på barnhemmet, härliga lediga dagar på stränder, och självklart lite svettigs dagar på gymmet, hihi.
 
Avslutar detta inlägg med lite fler bilder från dagens stadsvandring. Nästa gång vi hörs är jag som sagt tillbaka i Thailand och hos alla härliga barn, hundar och volontärer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krångel med blogg.se just nu

Ber om ursäkt om inlägget nedan är svårt att läsa på grund av en sammanhängande text, utan styckesindelning, men som sagt så vill inte blogg.se det som jag vill nu.
 
 
Men nu fungerade det i alla fall att ladda upp en bild. Kommer komma fler bilder härifrån Malaysia såklart!
 
 

På plats i Kuala Lumpur

Ja, då var jag på plats i Malaysia och Kuala Lumpur. Bestämde väl redan hemma i sverige att det var hit jag skulle åka när mina dagar i Thailand tog slut och behövde förnyas. Att sitta på en buss eller båt till Burma i x antal timmar, för att få en stämpel i passet och sedan direkt åka tillbaka i samma antal timmar igen, lockade mig väl inte allt för mycket. Istället tog jag flyget hit. Tre av de andra volontärerna har hunnit med en resa hit, nu är jag här, och inom någon vecka kommer både Lovisa och Jesper ha besökt Kuala Lumpur. Lite trist att vi inte kan åka tillsammans, men det blir ju så pga arbetsschemat samt att vi alla har olika antal dagar i Thailand. I alla fall. 05.15 ringde klockan imorse "hemma" på barnhemmet. 05.35 mötte jag Karro utanför våra rum. Hon var så snäll och gick upp och skjutsade mig till flygplatsen. Könde faktiskt ingen större oro över att sätta mig på ett flygplan, vilket känns otroligt skönt. 08.00 thailändsk tid lyfte planet från Phuket och ca 10.10 malayskisk tid landade vi. Malaysia ligger 1 timme före thailand så själva resan tog typ bara en timma. Först upp och sedan ner lika fort. Märkte genast hur otroligt trevliga och snälla folket är här. Kände mig lite vilsen när jag skulle ta mig ut rätt på flygplatsen, men visste att jag skulle köpa en taxibiljett innan jag gick ut. Det lyckades jag fint med. Jag betalade direkt och de skrev upp på biljetten vart jag skulle. Nu var det bara att ge sig ut från flygplatsen och försöka hitta rätt taxibil bland alla hundratals typ. Men det visade sig rätt snabbt att det inte var så svårt. Alla taxichafförer pekade vart jag skulle gå så fort de såg att jag hade en taxibiljett i handen, och vips så satt jag i en taxibil påväg till Kuala Lumpur. När vi kom fram till hotellet hann jag inte ens reagera innan en man nästan hoppade ut från hotellentrén och öppnade bildörreb, medan hans kollega plockade ur min väska ur bagaget. Och trots att jag bara hade en kabinväska fick jag inte dra in den själv. Kom in i entrén och insåg att det verkligen var värsta lyxhotellet. Hur kunde det "bara" vara fyrstjärnigt? När de sedan inte hittade mig i bokninssystemet ville jag bara åka hem igen. De kollade på min bokningsbekräftelse jag hade med mig och det visade sig att taxin hade kört mig till "The royal" men jag skulle bo på "The royale Bintang Kuala Lumpur". Men inga sura miner från någon, de förklarade vart det låg, endast 10 minuter promenadavstånd och de kunde ringa en taxi åt mig om jag ville. Men jag valde promenaden. Men tro inte att jag fick dra ut min väska själv heller, nej nej. Tillslut kom jag fram till mitt hotell. Inte riktigt samma klass, men absolut inget fel på hotellet. Rummet var inte klart när jag kom så jag lämnade in min väska och begav mig ut i stan (bor väldigt centralt, men ändå inte mitt i det värsta). Var vrålhungrig pga utebliven frukost om man bortser från en torr halväten smörgås på flygplatsen i Phuket. Så Mc Donalds blev målet först. Därefter lite kikande i butiker. Hittat lite fint, men köpte inget mer än lite saker på Body Shop. Så himla billigt här. Men eftersom jag bara har handbagaget får ju inte flaskorna vara så stora, men sjukt billigt var det i alla fall. Därefter gick jag till Starbucks (ja jag är i himmelen) och njöt av en kall frappucino. Väl tillbaka på hotellet igen strax efter den egentliga incheckningstiden var rummet fortfarande ostädat. Suck. Men de löste det bra och jag fick helt enkelt ett annat rum. Så hoppade in i duschen, kände mig riktigt ofräsch efter resan plus promenaden på stan. Varmvatten, är man vad vi kallvattnet på barnhemmet känns det nästan lite läskigt att duscha varmt. I alla fall, färdigduschad och klar, klockan närmade sig tiden för att äta. Så tråkigt att gå ut och äta ensam, men mat måste man ha. Hamnade på Pizza hut. Tonfiskpizza fick det bli. Riktigt god, men hamburgare och pizza på samma dag känns sådär lagom onyttigt. När jag var klar med maten började det mörkna ute och det var helt plötsligt huuuuur mycket folk ute som helst. Har ju fått till mig att man helst inte ska vara ute som ensam tjej här i mörkret så jag började gå mot hotellet. Samtidigt blev det världens utryckning med polisbilar och polismotorcyklar. Motorcyklarna åkte först och stoppade övriga bilar så att polisbilarna kunde komma förbi. Poliserna i bilarna åkte med händerns utanför fönsterrutorna och viftade och hade sig, då kändes det ännu bättre att gå mot hotellet, hihi. Klockan är halv nio här nu, och jag är trött efter en tidig morgon och resan. Köpte med mig lite godis och så upp på rummet, tror jag bäddar ner mig med en film som jag fick av Hans, eller några avsnitt av Top Model via tv3-appen (ja de andra volontärerna kollar på det och nu blev jag också fast). Tänkte komma upp i tid imorgon. Frukostbuffé kommer starta dagen, och sedan ska jag bara strosa runt. Ska gå bort till Twin Towers som inte ligger långt härifrån. Men beslutat mig för att inte åka upp. Dels måste man köpa biljett tidigt innan de tar slut, och sedan lockar det mig faktiskt inte. Höjdrädd och sånt, så nja. Lägger hellre pengarna på billig shopping. Tycker man Thailand är billigt är det ännu billigare här. Men det är kul att vara här, även om man såklart hade haft sällskap, men såhär är det. Alla volontärer åker ju ensamma och det visste jag ju om innan. Men 2 dagar räcker, åker ju tillbaka tidigt på söndag morgon. Efter storstadslivet här kommer det nog kännas skönt att gå in igenom grinden på barnhemmet. Hade tänkt lägga upp bild härifrån, men gör det imorgon istället då Blogg,se inte riktigt vill sammarbeta.

Onsdag 5 mars

Arbetade tidiga passet idag och började morgonen med att gå upp i varv. Varje morgon när man har morgonpasset ser man till så att barnen vaknar, kommer upp och duschar, hoppas i skoluniformen och åker med bilen till skolan. Efter två månader har man lärt sig lite vilka barn man behöver tjata på lite extra och vilka som alltid sköter sig och hinner allt detta utan stress.
 
Imorse var jag helt säker på att en av flickorna var vaken och uppe. Men när Pann, vår chafför, tutade från bilen då det var dags att åka och hon inte dök upp, sprang jag bort till rummet och knackade på. Hon öppnar dörren och jag ser ingen skoluniform så långt ögat kunde nå. Då gick jag upp lite i varv, ett barn utan skoluniform och en bil med 18 barn plus chafför somnär redo för att åka är lika med en stressad Jenny. Men ll stress och gastande visade sig vara i onödan för hon var visst ledig. Som vanligt hänger man inte med i svängarna i detta land.
 
Förutom det har jag haft en väldigt lugn arbetsdag. Städade och fixade under förmiddagen. Busade såklart med vår lilltjej med som är hemma hela dagarna. Idag har hon hängt ihop med dessa coola solglasögon hela dagen. Hur söt får man bli?
 
 
Min sista jobbtimma spenderade jag i en av "våra" skolor där vi undervisar i engelska. Idag hade jag med mig våra två nya volontärer på min lektion. Man går bredvid i tre arbetsdagar innan man börjar arbeta själv. Så vi var tre styckna som höll lektionen. Det var första gången jag hade sjuåringarna, och till dem har vi en så kallad Lessonplan som ska följas. Så idag gick vi igenom lite nya verb som de skulle lära sig. Passade på att spela lite charader med dem. Det var uppskattat. Tänkte visat er en bild inifrån skolan, men helt plötsligt vill den inte ladda upp någon bild, så den bilden sparar jag till ett annat inlägg och ni får nöja er med en bild i detta inlägget.
 
Nu är klockan 20.30 här. Barnen börjar snart gå och lägga sig. Jag ska gå bort till "office" där vi planerar våra lektioner, plocka ihop morgondagens material till tre (!!!!) lektioner, sedan ska jag lägga mig i min säng och kolla lite på "Bron" som jag fastnat för. Tänkte sova tidigt. Klockan ringer 05.50 imorgon igen. Uppdaterar jag inte innan så ska jag försöka uppdatera när jag är i Malaysia, åker ju nu på fredag. Ska finnas wifi på hotellrummet. Hoppas på bra uppkoppling! Annars kör jag en uppdatering på söndag när jag är tillbaka!
 
TACK för era kommentarer i bloggen. Älskar när man loggar in och ser man har kommentarer att läsa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett frieri på stranden.

Nu har det återigen gått några dagar sedan det kom en uppdatering här på bloggen. Jag har hunnit med lite av varje. I lördags var jag ledig och begav mig till stranden. Denna gången blev det Nai thon. Bestämde mig för att ta en heldag på stranden! När jag hade legat där ett tag kom det en kille och rullade ut en STOR banderoll på stranden. Minst 20 meter lång. Funderade lite på vad han höll på med. Nyfiken som jag är var jag ju tvungen att kolla vad som stod på banderollen. Det stod "Will you marry me?" Och 5 minuter senare kom en helikopter inflygandes på låg höjd och flög över stranden, med det (förhoppningsvis) blivande brudparet. Känslig som jag är, så var det tur att jag hade solglasögon om man säger så.
 
 
 
På kvällen åkte jag, Maria, Karro och Gabbi (en före detta volontär) till Phuket town och besökte Nightmarket. Shoppade lite smått och gott!
 
I går efter jobbet begav jag mig till gymmet tillsammans med Maria. Om 2,5 månad ska jag stå på startlinjen till Göteborgsvarvet, och jag har inte tränat alls sedan jag kom hit till Thailand, så det var verkligen på tiden. Gymmet var mycket bättre än vad jag trodde.  Fräscht. Man får betala 120 bath (ca 24kr) för att gymma. Då får du även en handduk att ta med in när du tränar, en handduk till duschen (tvål, balsam och shampoo finns med) samt fri tillgång till vatten. Det var så himla skönt att äntligen träna igeb, och idag har jag världens träningsvärk. Körde löpband (som får bli prio ett nu) och lite andra benövningar. Tänkte ta en sväng dit efter jobbet nu på onsdag med. Nu jäklar, lata Jenny är ett minne blott!
 
Kan väl även passa på att jag åt larv igår. Som vanligt var det Nid och Boy från thaipersonalen som bjöd oss volontärer på saker de tycker vi ska testa. Denna gång var det larver. Ni som varit i thailand, ni vet sånna man kan köpa på marknader? Tog emot till en början, men när alla andra bestämde sig för att testa kunde ju inte jag vara värre. En gång och aldrig mer...
 
 
Annars har det inte hänt så mycket. Började sent idag, så jag och Maria åkte till stranden på förmiddagen. Börjar sent imorgon med så kör nog på samma bana då.
 
Just det, istället för fyra volontärer är vi nu sex volontärer. Häromdagen fick vi förstärkning av två nya från danmark. Då vi har svårt att förstå danska och dem har svårt att förstå svenska blir det ännu mera engelska nu. Vilket egentligen bara är bra för min del. Får se det som en mix, volontärsresa/språkresa.
 
Avslutar med en bild från i söndsgs morse när jag jobbade tidiga skiftet. Nyvakna barn som väntar på att frukosten ska bli färdig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My life as a volunteer

Följ med mig på min resa till Thailand. I Januari 2014 åker jag till ett barnhem som ligger på Phuket. Där kommer jag arbeta som volontär i 16 veckor. Tanken om detta har funnits i flera år. Nu äntligen blir den sann!

RSS 2.0