2 veckor kvar

Idag är det exakt 2 veckor kvar tills jag åker iväg påmin livs resa. 16 veckor som skall spenderas på barnhemmet på Phuket i Thailand. Börjar inse att det börjar bli dags att förbereda sig ordentligt. Köpa på sig allt man behöver köpa. Så tanken är att sätta sig och göra en lista för att att sedan försöka innhandla det sista nu på lördag, då jag tänkte åka med familjen till Allum. Skulle någon läsa detta som har gjort något liknande i sitt liv så tar jag gärna emot tips om bra saker att ha med sig:) Insåg i alla fall häromdagen att jag har riktigt dåligt med t-shirtar. Går ju helst i linne på sommrarna. Men inne på barnhemsområdet vill de helst att man har shorts och en t-shirt som täcker axlarna. Samma sak om man åker och badar med barnen så får man inte lov att bada i bikini tex. Utan då badar man med tshirt och shorts. Men t-shirtar ska väl inte vara så svårt att hitta på rean tänker jag!
 
Jag har haft en period då jag har varit extremt nervös inför min kommande resa, men idag när jag vaknade så var nervositeten som "bortblåst"....eller ja, självklart känner jag mig liiite nervös, men inte alls som jag gjort den senste veckan. Vet inte om det kan ha att göra med att jag idag bara har två veckor kvar till avresa och att det idag känns väldigt nära. Nä,bara jag klarar min flygresa så ska nog resten gå bra sen. Om tre veckor har jag redan spenderat en vecka på barnhemmet och i Thailand. Kan ju lätt erkänna att det känns skönt att veta att jag snart slipper alla dessa varma kläder. Snart räcker det med shorts & t-shirts.
 
Men detta med att organisera en packning är inte det lättaste. Vad behöver man för saker i fyra månader? Äh, glömmer jag något finns det ju såklart att köpa för en billig peng i Thailand. 
 
Kommer säkert uppdataera här inne åtminstonde en gång till innan jag åker. Och gör jag inte det så uppdaterar jag såklart relativt fort när jag anlänt till Thailand. Hoppas att jag ska ha bra uppkoppling på barnhemmet så jag kan uppdatera er flitigt här hemma.
 
Ha det gott i regnrusket.
 
 
 
 
 

3 veckor kvar

Idag är det exakt 3 veckor kvar till planet lyfter. Känns som tiden fram tills dess kommer gå fort. Nästan för fort. Nervositeten finns där kan jag lova, den försvinner inte. Men nu ser jag fram emot att landa med planet på Phuket och göra det jag förberett mig på sedan i februari. Tror mycket av min nervositet kommer släppa när jag går av planet och möter den personen som ska hämta upp mig på flygplatsen.
 
Fick frågan igår om hur man förbereder sig för detta jag ska göra. Och helt ärligt så tror jag inte man kan förbereda sig så mycket, inte mentalt iaf. Alla papper och så är ju i stort sett klara, men förberedelsen på hur livet på barnhemmet är, det tror jag man får ta när man kommer dit och ser livet på barnhemmet med egna ögon.
 
Har kollat runt lite på barnhemmets sida på facebook samtbläst ett par bloggar från f.d volontärer och ja, alla verkar ju trivas hur bra som helst, så varför skulle inte jag göra det?? Det är nog inte för inte som man läst på flera ställen att barnhemmet blir som en andra familj.
 
Nä, trots att nervositeten just nu tar över förväntanskänslorna så ser jag fram emot mina 16 veckor som volontär på Barnhemmet.
 
Igår gjorde jag min sista dag på jobbet. Nu väntar 3 veckors semester innan avresa. känns konstigt att jag inte ska träffa alla goa barn och kollegor förrän 12 maj när återvänder till jobbet. Men förhoppningsvis återvänder jag med nya erfarenheter och ny energi som jag kan dela med mig av. Tror även man kommer uppskatta vardagens små enkelheter på ett annat sätt när man kommer hem.
 
 
 
 
 

En fin gåva

Började denna dag med ett tandläkarbesök. Dels för egen del, men även för att hämta lite saker. När jag berättade om min thailandsresa för min tandläkare och hennes sköterska blev de genast intresserade och ville skicka med en "liten" gåva ner till barnen på barnhemmet. Sagt och gjort. Efter deras samtal med bland annat colgate så anländer massor av tandborstarn och tandkräm till barnhemmet med mig i januari (en del får nog åka med mamma och syster i februari när de kommer på besök). TACK!
 
 
 
 
 
Resan närmar sig med stormsteg. Ni hänger väl med hoppas jag:)

5 veckor till avresa.

Nu går det verkligen undan. Om exakt 5 veckor vid denna tiden så har jag suttit på flygplanet som ska ta mig till Thailand i cirka 1 timma. Det är nog först nu som den riktiga nervositeten börjar komma. Självklart en positiv nervositet. Men det hade väl varit väldigt konstigt om man inte var lite pirrig för det som komma skall. Samtidigt känner jag mig rätt lugn inför arbetet jag ska utföra, då jag har följt barnhemmet såpass länge och vet ungefär vad som väntar där nere.
 
9 dagar kvar att arbeta innan det är dags för ca 3 veckor semester innan det bär av. Känns skönt att ha de veckorna lediga, så man hinner förbereda sig och självklart träffa vänner, släkt och familj så mycket man bara kan. Men först och främst ska jag arbeta klart mina dagar och passa på att hitta på massa bus med barnen på jobbet. Sista dagen blir det hejdå-fest på jobbet i form av disco. Det ser vi fram emot:)
 
På ett sätt är det så svårt att förstå att det är såååå mycket förberedelser innan avresa, och om typ 5 månader är jag hemma i sverige igen och börjat jobba och vardagen är tillbaka som vanligt.
 

My life as a volunteer

Följ med mig på min resa till Thailand. I Januari 2014 åker jag till ett barnhem som ligger på Phuket. Där kommer jag arbeta som volontär i 16 veckor. Tanken om detta har funnits i flera år. Nu äntligen blir den sann!

RSS 2.0